(Tønsbergs Blad)

Dette er nemlig en utstilling der naturen selv har gitt materialene til smykkene. Hovedutstiller her er kunstneren Torill Vrålstad, bosatt i Oslo.

– Smykkene som stilles ut, er i all hovedsak laget av materialer som stammer fra ville dyr. Objektene er funnet ute i naturen av kunstneren selv. Her er blant annet et stort halssmykke av lakkert harelort med tittel «The Forest Bride». Og en ring, «My Prescious», laget av et fraflyttet vepsebol. Andre smykker er laget av blant annet reinsdyrbast, rypelort, rådyrkjeve, gulpebolle, orrefjær, opplyser Anita Dahl, daglig leder ved Galleri Gamle Eidsfos.

Ellers vil også smykkekunstnerne Elfi Sverdrup, Nina Vedeler Svendsen, Toril Glenne, Turid Trassrud Hårstad, Gran Reine Kamga være representert på utstillingen i Eidsfoss.

Og i tillegg til disse vil ytterligere rundt tretti kunstnere være representert i lokalene med billedkunst og kunsthåndverk.

– Eidsfoss er et av Norges best bevarte jernverkssamfunn, og har et unikt kulturhistorisk bygningsmiljø. I tillegg å romme til viktig kulturhistorie, er mange av de gamle bygningene i dag brukt til fremstilling av kunsthåndverk samt kunstutstillinger. Galleriet har særegne lokaler i det gamle snekkerverkstedet til Eidsfoss Verk, forteller Dahl.