Skal hedre både gitaren og en musikkelev

VISER SEG FRAM: På konserten i Eidsfoss kirke kan du få høre Vestfold gitarensemble og cirka 20 dyktige kulturskoleelever i ulike ensembler og som solister.

VISER SEG FRAM: På konserten i Eidsfoss kirke kan du få høre Vestfold gitarensemble og cirka 20 dyktige kulturskoleelever i ulike ensembler og som solister. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Gitarglade kan merke seg torsdagen og Eidsfoss kirke i kalenderen.

DEL

EIDSFOSS: Torsdag kveld er det igjen klart for torsdagskonsert, denne gang i Eidsfoss kirke. Torsdagskonsertene, et samarbeid mellom kommunen og kirken, har denne gangen også Nord-Jarlsberg kulturskole med på laget. I Eidsfoss denne uken blir gitaren et midtpunkt.

– Det skal handle om gitaren som musikalsk inntrykk, forklarer kulturkonsulent Gert Olav Green.

Gitarens dag

Han forteller at Foreningen for klassisk gitar i Norge har gått i bresjen for en årlig «gitarens dag» i begynnelsen av februar, som i år for første gang blir markert over hele Norden. Tanken er å løfte fram gitaren som instrument, særlig i konsertsammenheng sammen med utøvere og lokale klassiske gitarmiljøer.

Nord-Jarlsberg Kulturskole har til sammen cirka 450 elever i alderen 6 til 19 år. Cirka 50 av disse får opplæring på gitar. På konserten i Eidsfoss kirke får vi høre Vestfold gitarensemble og cirka 20 dyktige kulturskoleelever i ulike ensembler og som solister.

– Dette skjer i regi av to av kulturskolens fremragende gitarpedagoger, nemlig Carola Johnson og Randall Avers. I tillegg deltar kantor Dorothee Raschwitz, opplyser Green.

LES OGSÅ: For seks år siden fikk Elisabeth en ny lidenskap. Nå er hun klar med sin fjerde bok om emnet.

Prisoverrekkelse

Det skal imidlertid ikke bare handle om gitar torsdag kveld: Inger-Johanne Nordbys musikkpris skal overrekkes til en musikkelev fra Hof ved kulturskolen som har vist stor vilje til utvikling og fremgang.

I fjor vant Mette Nygård prisen.

Artikkeltags