Rundstjal biblioteket med falsk identitet - så gjorde tyven en tabbe

FREKT: Biblioteket ble for en tid tilbake utsatt for en kunde med ikke hadde helt rent mel i posen.

FREKT: Biblioteket ble for en tid tilbake utsatt for en kunde med ikke hadde helt rent mel i posen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Da vestfoldmannen skulle videreselge spill stjålet fra biblioteket i Tønsberg, gikk det galt for ham.

DEL

(Tønsbergs Blad) Med falsk identitet forsynte vestfoldmannen seg i lånehyllene til biblioteket. Men da ha forsøkte å selge noe av «lånet» videre, tabbet han seg ut.

– En person hjemmehørende i Oslo ble frastjålet sin mobil og sitt ID-kort. Dette ID-kortet ble i sin tid brukt av en person hjemmehørende i Vestfold, til å skaffe seg et uriktig lånekort hos oss. Dette uriktige lånekortet ble deretter brukt til et større lån her på biblioteket, forteller biblioteksjef ved Tønsberg og Færder bibliotek, Tone Eli Moseid.

– Brukte reelt ID-kort

Mistenkte, som ikke virket å skulle levere «lånet» sitt tilbake til biblioteket, ble imidlertid avslørt etter kort tid.

– Han forsøkte å selge spill han hadde lånt hos oss, til GameStop på Farmandstredet. De skjønte imidlertid at spillene måtte ha tilhørt oss, og tok kontakt. I butikken hadde vedkommende faktisk brukt sitt reelle ID-kort, noe som raskt førte til at han lot seg spore opp, forteller Moseid videre.

TYVERI: Biblioteksjef Tone Eli Moseid er godt fornøyd med at saken kjapt ble oppklart.

TYVERI: Biblioteksjef Tone Eli Moseid er godt fornøyd med at saken kjapt ble oppklart. Foto:

Hun understreker sterkt at slikt som ID-tyveri og dokumentfalsk er noe biblioteket tar på ytterste alvor.

– Veldig veldig sjeldent

– Heldigvis er det veldig, veldig sjeldent at slikt skjer. Men vi ser alvorlig på dette. Ikke minst fordi bruk av biblioteket bygger på tillit og fordi dette også handler om å forsyne seg av fellesskapets goder.

Saken er politianmeldt, og ifølge Mosied skal en husransakelse hos mistenkte ha ført til at mer av det som tilhørte biblioteket kom til rette igjen.

– Vi har også hatt tett og god dialog med fornærmede, som ikke bare har opplevd å få identiteten sin misbrukt hos oss, men også hos Deichemanske bibliotek i Oslo, avslutter biblioteksjef Moseid.

Artikkeltags