Avdekket stor narkoplantasje i Hvittingfoss - nå er en mann dømt

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mannen i 50-årene anket dommen han fikk, men endte opp med å få strengere straff. Nå er han dømt for medvirkning til produksjon og salg av marihuana.

DEL

(Tønsbergs Blad) Det var i 2014 at politiet gikk til aksjon mot fabrikken i Hvittingfoss som inneholdt en stor og velutstyrt cannabisplantasje.

Ifølge tiltalen skal fire menn ha dyrket eller bistått til dyrking av 1.775 hasjplanter.

De skal ha hatt kapasitet til å produsere marihuana til en gateverdi på opp mot 30 millioner kroner i året. Borgarting lagmannsrett mener i sin dom at mengden og verdien av marihuanaen kan ha vært noe mindre.

Flere runder i retten

Saken har gått flere runder i rettssystemet. I tingretten ble en mann fra Øvre Eiker først dømt til åtte års fengsel for narkoproduksjon i lokaler han står som eier av i Hvittingfoss og på Darbu.

Straffen ble avsagt i oktober 2015. Tre andre menn ble dømt til fra tre til sju år i fengsel.

Straffeutmålingen ble anket, og i Borgarting lagmannsrett fikk mannen i 50-årene en kraftig redusert straff. 50-åringen og de tre andre ble denne gangen frifunnet for å ha solgt ti kilo marihuana.

Mannen i 50-årene fikk nå en straffeutmåling på ett år og tre måneder i fengsel. Altså en straffereduksjon på hele seks år og ni måneder.

Fikk økt straff

Denne dommen ble anket av både påtalemyndighet og mannen i 50-årene fra Øvre Eiker. Høyesteretts ankeutvalg bestemte i mai 2016 at ankene ikke ble tillatt fremmet, men saken til mannen i 50-årene fikk ny ankebehandling i Borgarting lagmannsrett.

Den 1. februar i år avsa Borgarting lagmannsrett på ny en dom, og denne gangen økte straffen for mannen. Den er nå satt til seks og et halvt års fengsel.

Artikkeltags