Korona-status: Ett nytt smittetilfelle

Her er siste nytt fra Holmestrand kommunes arbeid med å begrense korona-smitten og iverksette regjeringens tiltak.

DEL

(Sande Avis) Fredag ettermiddag opplyser Holmestrand kommune at det er 24 innbyggere som er bekreftet smittet av korona-viruset. Tre av disse har diagnosen basert på sykehistorie og symptomer. 22 av de som var syke er friske. Ved forrige statusoppdatering onsdag var 23 smittet, og én syk.

For øvrig kan kommunen melde om følgende tiltak:

Bestill, hent og levér bøker på Holmestrandbibliotekene:

Bibliotekene er fortsatt stengt, men fra mandag 27. april kan Holmestrand bibliotek, Sande bibliotek og Hof bibliotek og innbyggerservice tilby utlån av bøker og du kan levere det du har lånt. Tilbudet er utarbeidet i samråd med kommunelegen og forutsetter at bibliotekene kan bemanne tjenesten.

«Gode leseropplevelser er viktig for folkehelsa!» skrev kommunelegen da han godkjente forslaget om bestilling, henting og innlevering av bøker. Så benytt deg av dette tilbudet, og ta vare på deg selv og andre.” Skriver bibliotekene på sin hjemmeside.

Mer informasjon om bestilling, hentetidspunkt og innlevering finner man på nettsiden til Holmestrandbibliotekene.

Vårslipp – pass på myke trafikanter:

Det er vår, det er sol og varme, og gradvis kommer det flere ut på veiene igjen etter å ha vært lenge hjemme. Samtidig får vi neste uke et vårslepp uten sidestykke, når mange av de minste skoleelevene våre slippes ut på skoleveien etter uker i korona-hjemmeskole.

Sammen med fylkeskommunen kjører derfor kommunen i gang en trafikksikkerhetskampanje for å redusere farene for uhell og ulykker i vårtrafikken. Målet for kampanjen er å gjøre alle trafikanter mer oppmerksomme.

– Vi må redusere antall ulykker og utrygghetsfølelsen, spesielt hos myke trafikanter. For å få ned antall ulykker og alvorlighetsgraden i ulykkene, er det viktig at alle aktører deltar aktivt, sier Svend Bergan Grane, kommunalsjef for teknisk i Holmestrand kommune.

Digitale besøk i helse og omsorg:

I denne spesielle tiden med besøksforbud og andre begrensninger, så tilbyr kommunen nå muligheten for å prøve ut kommunikasjon via video.

Muligheter for digitale besøk mellom brukere og pårørende har vi på bo- og behandlingssentrene i Sande, Holmestrand og Hof, hjemmetjenester og bofellesskap. Nettbrett er satt opp og tatt i bruk.

Pårørende som ønsker å prøve ut denne tjenesten kan ta kontakt. Man trenger ikke å installere noe, og våre ansatte vil veilede.

HAR DU FÅTT MED DEG DISSE SAKENE OM KORONA-SITUASJONEN? (for abonnenter)

Artikkeltags