Koordinere, ikke kollidere

Møttes onsdag: Representanter fra Holmestrand Næringsforening, kommunen og handelssentrene i Holmestrand, Sande og Hof. Foto: Pål Nordby

Møttes onsdag: Representanter fra Holmestrand Næringsforening, kommunen og handelssentrene i Holmestrand, Sande og Hof. Foto: Pål Nordby

En prosess for mer samkjøring i handel- og servicenæringer på tvers av kommunen er igang. Å samle krefter for å framstå mer attraktive sammen og hver for seg er et langsiktig mål.

DEL

MeningerDet er et prisverdig initiativ Holmestrand Næringsforening tar i å se med et friskt og overordnet blikk på service- og handelsnæringen i vår nye og mye større kommune enn tidligere.

En prosess er startet hvor målet er både å snakke bedre sammen, men også å samarbeide bedre enn før, og nå på tvers av bransjer og geografi om å gå den samme definerte veien, og kommunisere ut til kunder, innflyttere, samarbeidsparter, politikere, utbyggere, turister og alle andre – som én felles kommune der alle kan dra nytte av hverandre.

LES Nå strømmer kundene til Holmestrand Optikk igjen: – Vi er totalt fullbooket

Det betyr ikke at hvert enkelt handelssted ikke skal utnytte sine fordeler der de er. Det er selvfølgelig forskjell på Holmestrand havn, Hof sentrum, Eidsfoss og Sande.

Nå er det satt i gang en prosess og et arbeid hvor det skal jobbes for en felles overordnet retning, muligens et større omdømmearbeid, og hvor mange parter bidrar i noe som på sikt kan gagne alle som driver med handel og næring, eller på en eller annen måte har tilknytning til Holmestrand kommune.

– Koordinere framfor å kollidere. Tørre å tenke stort. Tydeliggjøre posisjonen til Holmestrand kommune. Service, kunnskap og kvalitet som viktig og bærende for det vi skal gjøre. Møte trykket som er i utvikling og utbygging. Tenke både utvikling og kompetanse. Større digital synlighet.

Bra! Det er gode tanker med på veien.

LES Brigita (31) er den nye Kiwisjefen på Kleivbrottet


Artikkeltags