– Våte, slitne hender er ikke den beste kombinasjonen med gitarspill, men vi får la det stå til!

LIDENSKAP:Musikerne Westhagen og Kolberg er ikke som alle andre musikere, de har nemlig mange kreative løsninger for å kunne drive med det som er dems store lidenskap. – De fleste musikere som legger ut på veien bor jo gjerne i en buss mens de farter rundt fra konsert til konsert, men turnéfarkosten vår egner seg altså bedre for sjøveien, sier Westhagen.

LIDENSKAP:Musikerne Westhagen og Kolberg er ikke som alle andre musikere, de har nemlig mange kreative løsninger for å kunne drive med det som er dems store lidenskap. – De fleste musikere som legger ut på veien bor jo gjerne i en buss mens de farter rundt fra konsert til konsert, men turnéfarkosten vår egner seg altså bedre for sjøveien, sier Westhagen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Skutemusikerne Eivind og Lars har kastet loss, og kommer snart til en scene nær deg.

DEL

HOLMESTRAND: I år, som i fjor, skal Westhagens 100 år gamle skute forhåpentligvis bringe de to musikerne tørrskodd i land fra spillested til spillested langs Oslofjorden. I år kommer de endelig til Holmestrand. Turneen bærer navnet «Akustisk aften seiler sin egen sjø» og skipet er som vanlig lastet med egenkomponerte sanger egnet for latter, gråt og ettertanke om livets og kjærlighetens kronglete stier.

Utvidet turneen

I fjor startet de konsertserien «Akustisk Aften» som falt i god jord hos de publikummerne som hørte dem spille. Det fristet til gjentakelse.

– Når vi nå legger ut på tokt for å spille for sommerstemte publikummere, gjør vi det vel vitende om at vi har fått til en enda lengre turné enn den vi satte sammen i fjor, sier Kolberg.

Han og Westhagen spiller i all hovedsak originalskrevne låter og håper å nå ut til mange nye lyttere og kanskje skaffe seg noen nye fans nå på sensommeren.

– Som musikere i hovedstaden, hvor det er veldig mange som kjemper om den samme oppmerksomheten, har vi funnet en fin måte å oppsøke publikum på ved å kombinere båtliv og musikk, forteller Kolberg.

LES OGSÅ: Arne Harald fra Gullhaug spiller trommer på årets norske album

Rock`n Roll og vaskeekte country

Kolberg er ute med albumet «Sanger er som folk» som kort fortalt er vaskeekte country på norsk, mens Westhagens «My Deepest Inspiration» er en folkrock-skive på engelsk. I høst drar Kolberg til Los Angeles for å spille inn sitt andre album, mens Westhagens oppfølgeralbum er ferdig og slippes allerede i løpet av høsten.

Turneen deres i år består av ni konserter.

– Det vil bli veldig gøy, men basert på fjorårets erfaring, også veldig slitsomt. Etter flere timer ute på sjøen, enten det er steikende sol eller piskende sjø, blir en jo ganske medtatt. Våte, slitne hender er ikke den beste kombinasjonen med gitarspill, men vi får la det stå til og håpe vi trakterer tauverk og strenger like godt, sier Westhagen.

Westhagens låter er preget av et finurlig fingerspill, treffende ordkunst og en karakterisk stemme som stadig flere bemerker seg. Tekstene sikter seg inn mot hjertet med sin bittersøte melankoli og humoristiske skråblikk på livet. Kolberg måtte på sin side gjennom et grundig samlivsbrudd og en havarert doktograd i økonomi før han fant veien fram til låtskrivingen. Han serverer tidløse sanger om savn, svik og fyll i sin folkelige og sjarmerende country-stil.

(Saken fortsetter under bildet)

PÅ VEI TIL BYEN: Skipet er lastet med to lite selvhøytidelige karer, samt egenkomponerte sanger egnet for latter, gråt og ettertanke om livets og kjærlighetens kronglete stier.

PÅ VEI TIL BYEN: Skipet er lastet med to lite selvhøytidelige karer, samt egenkomponerte sanger egnet for latter, gråt og ettertanke om livets og kjærlighetens kronglete stier. Foto:

LES OGSÅ: Publikum hyllet Unnveig i hjembyen

Båter en hans hjem

– Men denne turneen handler like mye om seilturen, opplevelsene underveis og møtene med folk, som det handler om musikken vår, forteller Westhagen.

Båtlivet har blitt en lidenskap for ham etter at han kjøpte skuta for snart fem år siden.

– De fleste musikere som legger ut på veien bor jo gjerne i en buss mens de farter rundt fra konsert til konsert, men turnéfarkosten vår egner seg altså bedre for sjøveien, sier han.

Skuta er til vanlig Westhagens hjem på Lysaker, hvor han har vært båtboer de fire siste årene.

– Det å kombinere båtliv med musikk har for meg blitt en livsstil. Begge deler krever mye tid, arbeid og kjærlighet til det en gjør, samt en god dose kreativitet og tålmodighet. Jeg kjøpte og flyttet ut i båten for å frigjøre tid til å jobbe mer med musikken min. «Har du kjøpt deg arbeid?» sa folk til meg da jeg kjøpte skuta, og det viste det seg jo at de fikk rett i, avslutter Westhagen humoristisk.

LES OGSÅ: Shotgun Whalers er klare med et lite stykke lokal musikkhistorie

Artikkeltags