Hva skjer med videregående skole i den nye storkommunen?

6. desember skal Hovedutvalg for utdanning i fylkeskommunen diskutere skolestruktur for videregående skole i den nye storkommunen.

6. desember skal Hovedutvalg for utdanning i fylkeskommunen diskutere skolestruktur for videregående skole i den nye storkommunen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hva skjer med Sande videregående skole? Dette skal Hovedutvalg for utdanning i fylkeskommunen diskutere i neste uke.

DEL

Onsdag 6. desember skal utvalget behandle en mulighetsstudie for Holmestrand og Sande videregående skole. I sakspapirene står det følgende:

«Holmestrand og Sande videregående skoler har henholdsvis ca 250 elever og ca 450 elever. Når Svelvik kommune blir en del av Buskerud/Viken kan dette påvirke elevtallet ved Sande videregående skole. Samtidig kan fritt skolevalg på tvers av fylkesgrensene og en avtale med den nye regionen sikre at mange elever fra Svelvik fortsatt vil velge Sande videregående skole. Begge skolene har helt eller delvis blitt rehabilitert gjennom de siste 10 årene».

LES OGSÅ (SA+): Vil bygge ny videregående skole 

Ny skole i Sande

I juni gikk fylkespolitikerne Karl Einar Haslestad (Ap) og Arve Høiberg (Ap) ut i Sande Avis og lanserte ideen om en ny videregående skole i Sande.

Grunnen var at nåværende Sande videregående skole, som er fra 70-tallet, vil kreve mye vedlikehold. De ville se på muligheten for å legge ned Holmestrand videregående skole, grunnet lavere søkertall.

De to Ap-politikerne understreket at kollektivtilbudet må bli bedre og man må gjøre grensa til Drammen mer sømløs.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.