Gå til sidens hovedinnhold

Kom nesten på pallen

Drilltroppen til skolekorpset:

Artikkelen er over 2 år gammel

Til vanlig ser du dem i hvite kjoler og høye hatter, marsjerende foran skolekorpset, men nå har det gått sport i det.

HOLMESTRAND: At det har gått sport i drillingen betyr at nå har drilljentene fra Holmestrand konkurrert mot Norges beste sportsdrillere.

Og på første forsøk ble det bare to fattige poeng fra en pallplassering i klassen sin under Skjærgårdsdrill i Høyanghallen.

LES OGSÅ: HIF-turnere imponerte i Østfold 

Litt skummelt

– Det var så spennende og skummelt, sier Tiril Fosheim Kleppan. Hun får full støtte av de tre andre jentene i troppen, Amalie Auen Kjær, Sofie Boine Hansen og Maren Dyrnæs.

– Det var så moro! Vi mista nesten ikke stavene heller. I hvert fall ikke like mye som noen andre vi så, ler de.

– Det var rart med både skjørt og all sminken, men vi ble jo fine, sier Amalie.

Etter å ha fått fikset sveiser og lik sminke, endte den lille troppen med også å kjøpe små diamanter de limte i ansiktet.

Øvet drilldans

De fire har sammen med trener Jenny Serine Esborg øvd lenge på en drilldans etter musikken fra Thor Heyerdahl-musikalen «Kon-Tiki».

LES OGSÅ: HIF RG åpnet sesongen med gull, sølv og bronse – se bildene her 

Og for første gang stilte de foran et kjempestort publikum, med paljettskjørt og dansesko. I måneder nå har de tøyd og balansert, kastet og danset, og nå som Skjærgårdsdrill skal de i gang med nye prosjekter sammen med tre nye jenter som har startet i hoveddrillen.

Drilltrener Jenny deltok også i konkurransen, og tok med seg én gull, én sølv og én bronseplass. Og det er kjempegod inspirasjon for drilljentene.

Kommentarer til denne saken