Til tross for at boligprisene i like rask takt går til nye høyder som materialpriser, transportutgifter og lønninger, så fortsetter det å være det reneste Klondike på boligmarkedet i Holmestrand.

Innbyggertallet vokser veldig raskt, og om det ikke er gull Holmestrands nye innbyggere finner, så finner mange sin framtidige bolig her til langt mer overkommelige priser enn for eksempel i Oslo. En sammenligning går på at det man får for 100.000 kroner kvadratmeteren i Oslo, må man «kun» betale 60.000 kroner for her. Og det er også en form for gull.

Boligutviklerne og utbyggerne rekker knapt å sette spaden i bakken før prospektene er revet bort, og leiligheter og rekkehus er solgt. Og den trenden ser ut til å gjelde nær sagt over hele kommunen.

I fjor «perset» Holmestrand kommune med pluss 630 innbyggere i befolkningsvekst, og de siste prognosene fra Statistisk sentralbyrå (SSB), som strekker seg 28 år fram i tid, forteller at dette ikke var noen døgnflue. Veksten vil fortsette. Et innbyggertall som godt og vel passerer 30.000 er ikke mange årene unna, hvis vi skal tro på tallene fra SSB.

Og det er ikke bare Tina og Marius fra Asker som kan skåle for sitt valg av bosted. Det klirrer i champagneglassene fra Mistel Park og videre over hele kommunen. Det virker som kassaapparatene hos meglerne går varme uansett om det heter, Nordre Jarlsberg Brygge, Holmestrand brygge, Kolstadjordet, Gausetangen, Strandholmen, Solsiden, Ekeberg hage eller i nabolaget hos Tina og Marius i Mistel Park.

«Spår god fart helt fram mot 2050»

Litt tregere har salget gått i Prestegårdshagen i Hof, oppbyggingen av Gjestenkvartalet har ikke kommet i gang ennå og vi er spent på responsen i Hillestad, når endelig strek skal settes for den tidligere skolen, og når denne skal erstattes av nye leiligheter i nabolaget til Reidvintunet.

I Mistel Park er 100 leiligheter og rekkehus solgt på relativt kort tid, mens det ved Strandholmen rapporteres om 20 salg av leiligheter, som foreløpig kun har plattingen klar for parkeringskjelleren.

To eksempler som viser at Statistisk sentralbyrå kan ha rett i sine antakelser fram mot 2050. Stemmer tallene vil Holmestrand passere både Færder kommune i innbyggertall, og som by vil Holmestrand også bli større enn Horten, et stykke ut i de kommende årene.

Holmestrand er spådd å vokse prosentvis mest av det 23 kommunene i vårt nåværende fylke.

Litt flåsete kan vi si at alle vil bo i Holmestrand, mens ingen vil til Hjartdal og Tinn.