Holmestrand håndball har over mange år hatt et mål og en drøm om å spille Bring-serien. Dette er en nasjonal serie hvor tilslutt 36 lag står igjen. Lagene deles inn i fire puljer med ni lag i hver serie. Tre og tre lag møtes til kamper fire fastsatte helger i løpet av sesongen. Til slutt møtes de beste fra hver pulje i nasjonal sluttspill for å avgjøre vinner av sesongens Bringserie.

I helgen gikk turen til Jessheim hvor første kvalifiseringsrunde ble spilt. De to beste i puljen ville være direkte kvalifisert til Bring-serien, mens nr 3 og 4 må spille ekstra kvalifiseringsrunde i slutten av september.

Holmestrand hadde hard pulje med Bryne – som omtales som Norges beste g16-årslag, Ull/Kisa som har gjort det sterkt i sin region og Tromsø som vi ikke var så godt kjent med. Tromsø trakk seg dessverre fredagen så det ble kun to kamper på gutta.

Lørdag skulle gutta virkelig teste krefter mot gutta fra Bryne. Gutta overrasket nok mange – Bryne inkludert, med å lede store deler av første omgang og kun ligge etter med tre til pause. Etter pause ble Bryne hakket for store og viste hvorfor de blir sett på som landets beste og vant fortjent 35-23.

Søndagen sto Ull/Kisa for tur og vinner av denne kampen ville være klare for Bring. Holmestrand åpnet stekt og ledet 10-5 etter 10 minutter. Det var aldri noen tvil om hvem som ville dra hjem med seier og bringplass i lomma. Holmestrand vant tilslutt 41-29 og spilllere, trenere og supporter kunne endelig slippe jubelen løs. Bringserien var endelig en realitet og ikke bare en drøm.

Emil Hofstad Eriksen satt ny scoringsrekord med 17 mål søndag og ble kåret til Holmestrands beste i begge kampene.

Mandag fikk gutta velfortjent treningsfri og feiret kvalifiseringen med pizza som en lokal bedrift spanderte på oss. Utrolig snilt av Casablanca at de holdt åpent for at vi skulle få feiret kvalifiseringen i egen by. Vi krysser fingrene for at vi kan spise pizza for å feire flere gode håndballopplevelser der.

Motstanderlag og hvor vi skal spille avgjøres i starten av oktober, men det vil bli et hjemmearrangement i Høyanghallen. Da håper vi at mange kommer og heier frem denne flotte guttegjengen ... det vil garantert bli mye bra spill og god underholdning.