– Vi eksporterer til hele verden. Nå var det på tide at vi også satset på markedet i Norge, forteller Petter Bang Olsen, De Jongs representant i Norge.

Den Nederlands-baserte motorforhandleren har eksportert i bil og byttedelbransjen i 40 år og har på den tiden etablert seg som en stor aktør innenfor segmentet motorer og girkasser.

LES OGSÅ: Oppfordrer kvinner til å kjøre på den store bulkedagen

– Nordmenn er glade i biler

Daglig leder Jeroen De Jong forteller at de sjelden har fått henvendelser fra Norge tidligere, men husker spesielt godt da han ble kontaktet av en fortvilet bergenser.

– Jeg husker det var en nordmann som fortalte at han hadde kjøpt en bil i bursdagsgave til kona si. Han hadde reist til München og hentet den for å kjøre bilen helt hjem til Bergen. Omtrent 20 kilometer utenfor byen røk girkassen og mannen måtte taue bilen til garasjen sin.

– Da kontaktet han oss og fikk et godt tilbud på ny girkasse, men han tok ikke til takke med å få den tilsendt. Han satte seg i familiebilen og kjørte ned til vårt hovedkontor i Nederland for å fysisk hente med seg delene hjem. Basert på dette kan jeg anslå at nordmenn er glade i bilene sine, ler De Jong.

LES OGSÅ: Vegvesenet advarer: – Det har blitt et sikkerhetsproblem

Gode tilbakemeldinger

Motorforhandleren startet opp i Norge for omtrent fire måneder siden. Etter å ha testet det Norske markedet, bestemte de seg for å satse.

– Norge har et potensial til å bli et godt marked for oss. Til nå har vi vært i kontakt med 400 bilforhandlerer og før juli skal vi kontakte 2.500, sier Bang Olsen.

– Tilbakemeldingene så langt har vært enormt positive.

Olsen forteller at det som skiller De Jong fra flere forhandlere er at de kjøper testmotorer fra fabrikk.

– De Jong kjøper testmotorer fra rekke fabrikker i Vest-Europa og selger de videre til kundene om de er egnet. I praksis vil dette si at kundene kan spare opp til 30 til 40 prosent på nye motorer rett fra fabrikk.