Bare fire av ti etterfyller frostvæske, og andelen som lader batteriet fra tid til annen er helt nede på 21 prosent, ifølge en undersøkelse utført av Yougov for Autobransjens Leverandørforening (ABL).

– Av de tingene man må åpne panseret for å gjøre, er det tilsynelatende kun etterfylling av spylervæske som mange fortsatt ordner selv. Men tre av ti dropper dette også, sier Arild Hansen, daglig leder i ABL.

57 prosent oppgir at de sjekker lufttrykket i dekkene av og til, og halvparten undersøker om lysene virker som de skal. Å bytte vindusviskerblader er det bare 45 prosent som fikser på egenhånd.

LES OGSÅ Hetebølge – da er dette helt genialt 

– Interessen for bilhold på retur

– Det virker dessverre som om interessen for bilhold er på rask retur her i landet. Andelen som gjør noe mer enn bare å starte, kjøre og stoppe er betenkelig lav, sier Hansen.

Han mener mangelfullt ettersyn øker risikoen for driftsproblemer, ekstrautgifter og forsinkelser underveis, ikke minst i forbindelse med lengre turer.

– En god regel er derfor å sørge for å ha en klargjort bil i forkant av sommerferien, som er en periode da mange kjører mer og lenger enn ellers. Heldigvis tyder undersøkelsen vår på at ganske mange faktisk er klar over akkurat dette. 68 prosent av de spurte oppgir at de gir bilen ekstra tilsyn før en langtur. (ANB)