Holmestrand: Det var natt til søndag at katten til Brit Gulbrandsen kom hjem etter å ha vært borte i fem dager. Umiddelbart så hun at katten hadde stygge skader på bakparten og bakbena.

– Det er så forferdelig dette her, sier Brit. Kitty er en god og kjærlig katt som betyr veldig mye for meg. Hun er på bedringens vei, så det ser ut til at det kommer til å gå bra. Allikevel er det helt fryktelig å se henne bare ligge der helt utmattet, neddopet og skadet.

Mest sannsynlig en hund

Viltnemda og Dyrebeskyttelsen Vestfold Norge opplyser til Jarlsberg at de sammen har konkludert med at det mest sannsynlig er en hund, og muligens en jakthund, som har angrepet Kitty.

På ulike Facebook-sider har lesere kommet med ulike forslag til hva slags dyr som har angrepet katten.

– Vi har diskutert de ulike mulighetene, men de type skadene Kitty har blitt påført gjør at vi har konkludert med at det nok ikke er snakk rev eller grevling, forklarer Bård Kirkeeng som er styremedlem i Dyrebeskyttelsen Norge Vestfold. Skaden til Kitty er opprevet hud, med dype sår, noe som er en veldig utypisk måte for en rev å angripe på.

Kirkeeng sier videre at sannsynligheten for at det er en gaupe også er liten, da det er ganske så sjeldent med gaupe i dette området.

– At det skulle vært en grevling er heller ikke særlig sannsynlig. Den angriper veldig sjelden katter, samtidig kan den ikke gape så høyt som bittet på Kitty viser, forklarer han videre.

(Saken fortsetter under bildet)

– I og med at skadene viser tydelig at katten har blitt jaget og dermed angrepet gjør at det stemmer best overens med at dette har vært en hund, og særlig hvordan en jakthund ofte angriper et bytte, sier Kirkeeng. Det er ikke noe tvil om at her har Kitty måttet kjempe for livet.

Takknemlig

– Da Kitty ankom Tønsberg dyreklinikk, ble det straks iverksatt en nokså omfattende behandling, forteller Brit.

Etter undersøkelser av skadene ble hun lagt i narkose. I sårene hadde det samlet seg byller med verk som måtte skylles. Sårene var dype så det ble også benyttet laser for at de skal gro best mulig.

Brit kan ikke få takket Dyrebeskyttelsen nok.

– Den hjelpen vi har fått av de ansatte ved Dyrebeskyttelsen på Skoppum er kjærkommen. De har virkelig et hjerte av gull de som jobber der. Behandlingen og oppfølgingen hos Tønsberg dyreklinikk har også vært upåklagelig. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få takket både Dyrebeskyttelsen og veterinæren godt nok.

(Saken fortsetter under bildet)

Respekter båndtvangen!

Frem til 20. august er det båndtvang for alle hunder.

– Vi oppfordrer på det sterkeste at hundeeiere overholder båndtvangen, og uansett tid på året forsikrer seg om at man har oversikt og kontroll på hunden når man har den løs, sier Kirkeeng.

I tillegg til Kitty er det to andre liknende hendelser man vet om i det samme nabolaget. Disse har skjedd de siste par månedene.

Videre anbefaler at katteeiere i området følger ekstra godt med i tiden fremover, og holder katten sin mest mulig inne i en periode nå. Vi håper selvsagt at beboerne i området finner ut hvilket dyr som har angrepet disse kattene, sier Kirkeeng videre.

Dyrebeskyttelsen ønsker tips fra folk i området, om man vet, ser eller har sett noe som kan være knyttet til hendelsene med kattene.

Håper på en oppklaring

– Ut over at jeg håper Kitty overlever, er det nå veldig viktig for meg at vi kan finne ut hva som har skjedd. Det er jo helt forferdelig om dette skjer flere dyr. Man tenker jo også tanken at dette dyret kanskje ikke er helt bra og kanskje kan angripe mennesker også, i verste fall et barn, sier Brit.

I skrivende stund har det ikke kommet noen nye opplysninger i saken. Kitty må til veterinæren for noe mer behandling før hun igjen, forhåpentligvis, er "good to go".

LES OGSÅ: Konsert på Sperte: – Spiller Beatles-låter i jazzversjon