Gå til sidens hovedinnhold

Kaos opp – topp i løypa

I helgen, og særlig på søndag var det helt ubeskrivelig flott å bruke Botnemarka. Men trafikkavviklingen opp og ned til Botnestua er både en tålmodighetsprøve og risiko for bulker og uhell. Veien har rett og slett ikke kapasitet for de dagene "alle" skal ut i marka.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sjeldent er det så flotte forhold i Botnemarka som det var søndag.

Så vidt en minusgrad eller to, sol fra skyfri himmel, godt med snø for skiløpere, og de med akeutstyr eller bare pølser og termos i sekken. Glitrende snø og flere mil med løyper. Nypreparerte akebakker. De frivillige i skimiljøet og løypekjørere hadde gjort en fantastisk jobb.

For endelig var det en perfekt dag etter uker med gråvær, bar bakke og bøttevis med regn. Og med koronasituasjonen vi har – også en perfekt dag å kunne bevege seg fritt på, og være sosial uten å bli for nær andre.

Bildeserie

SE BILDENE: Nå er løypene kjørt opp i Botnemarka og skientusiastene strømmer til

Altså, i utgangspunktet en dag hvor alt klaffer, men så var det korken i flaskehalsen. Og den sitter godt. Veien opp til Botnestua på en dag da «alle» skal dit samtidig, det går ikke like bra. De rundt 250 parkeringsplassene – kanskje opp mot 300 med de ekstra som har blitt brøytet. Ja, de ble raskt fylt opp utover formiddagen, og midt på dagen da noen skulle ned og enda flere ville opp, så sa det til tider stopp.

Den bratte bakken opp var som en eneste lang kø, samtidig som noen skulle ned. Det var fullt på toppen, og med litt frustrasjon bak rattet førte det til både dristige snuoperasjoner, litt småbulking og krevende rygging på glatt vei.

Ikke bra, selv om det gikk bra.

LES Mer uteliv er nyttårsforsettet for mange nordmenn

Jarlsberg har tidligere fått bekymrede mailer om både høy fart og manglene regler for hvordan man skal kjøre for å ta hensyn til hverandre. Søndag ble det tydelig at to-tre avkjøringsmuligheter, med muligheter for å snu kan være ett tiltak på dager som denne.

Kjøring på vanlige hverdager må reguleres på andre måter – slik at ingen kommer til skade.

Kommentarer til denne saken