Og det kan være greit å tro på noe i disse tider, tider som er svært krevende, og som er både høyst uvanlige og langt unna det de fleste ønsker oss av jula, eller hverdagen for den del.

Mange sverger til troen på høyere makter, og det er aldri flere i kirken enn akkurat rundt jul. Mange for kosen og tradisjonene, fellesskapet og hyggen, men også i troen på noe større enn oss selv.

Mer enn en halv million av oss besøker kirken bare på julaften, men det vil si i en normal jul.

«Heller ikke denne julen blir normal»

Men heller ikke denne julen skulle bli normal. For ett år siden var det store spørsmålet når man skulle komme i gang med vaksinering mot Covid19.

Flere land rapporterte om massevaksinering, mens vi hang etter. Og som mange husker var det en pasient ved Ellingsrudhjemmet i Oslo, 67 år gamle Svein Andersen, som klokken 12.00 tredje juledag ble den historisk første.

Fulgte med i prosessen på videolink gjorde statsminister Erna Solberg, helseminister Bent Høie og byrådsleder Raymond Johansen i Oslo. En slags månelanding, og mange trodde da, eller i hvertfall håpet, at dette skulle markere starten på slutten, et vendepunkt der viruset effektivt skulle bekjempes. Men nå er vi der igjen, ikke i påvente av det første stikket, men for veldig mange det tredje. Ja, det blir en sånn jul igjen.

Anbefalingene, rådene og reglene er mange, ute blant andre, men også hjemme i egen stue.

Det er kanskje ikke vanskelig å gjette hva de fleste ønsker seg til jul i år. Av nissen! For apropos å tro. Én av ti voksne nordmenn tror på julenissen, viser en undersøkelse gjort av GaveFabrikken.

Så lytt til bjeller og se etter reinsdyr, for det er litt av en rundtur den karen skal ut på.

Jarlsberg ønsker alle en god jul!