Gå til sidens hovedinnhold

Kampen for å overleve

Det går mot en spennende avslutning på valgkampen, og et valg, som kan føre to holmestrandinger inn i stortingssalen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fra vennskapelig volleyballkamp på Dulpen til kampen for å overleve politisk. Trine Hasselgård Bøe og hennes parti, KrF, lever farlig rundt den såkalte sperregrensen snaue to uker før valget. For det meste har partiet kavet like under den magiske grensen den siste tiden.

I den siste målingen som TV2 presenterte klarer regjeringskollega Venstre, selv med litt tilbakegang, såvidt å holde seg over sperregrensen med 4,4 prosent. Det klarer ikke KrF, som nok en gang havner under sperregrensen på en måling med 3,8 prosent.

LES Camilla (20) med i ny måling: – Kan bli den yngste på tinget

Det er krise både for partiet, og for det borgerlige smarbeidet, som også må se at Høyre fortsetter å miste velgere. Da er det en mager trøst at FrP får en liten pluss i margen.

Målingen som Kantar gjorde for TV2 i perioden 23. til 27. august, viser at Arbeiderpartiet er ganske nøyaktig like store som Miljøpartiet, SV og Rødt til sammen. Ap får her 22,6 prosent av stemmene, mens de tre øvrige partiene får 22,4 prosent støtte til sammen.

Senterpartiet stopper i denne målingen på 11,5 prosent, en liten framgang, men per i dag ser Vedums ønske om en regjering bestående av Ap og Sp svak ut.

LES Hedda Wike og Alf Johan Svele (H): – Mye tomme ord, og lite konkrete tiltak

Selv med regjeringsselskap av SV har ikke trioen rent flertall.

Interessant blir det å følge innspurten fra Holmestrand, der det kan bli to stortingsrepresentanter. Det kan bli champagne for både Kathrine Kleveland (Sp) og Camilla Marie Brekke (Ap).

Kommentarer til denne saken