Holmestrand: Mønster Nielsen kan i stedet berolige alle som tenker strømsparing og julestemning at det vil bli pyntet med lys i trærne langs Havnegaten, og at det blir satt opp juletre som vanlig på Fiskebrygga.

I Langgaten blir det altså mørkere enn på mange år, sett fra kommunens side.

– Men vi ber pent i år også. Er det noen som har ei fin gran, som de ønsker å gi bort, som passer til juletre på Fiskebrygga, så er vi takknemlig for det. Her ønsker vi at det skal lyse som vanlig, sier Mønster Nielsen.


Åtte-ti meter er passende

Tore Mønster Nielsen anslår at fjorårets gran var omtrent ti meter høy.

– Åtte-ti meter er passende høyde, men det er viktig for de som tenker at de har ei passende gran, at den står slik til at det er mulig å komme til med lastebil med kran. Vi bør ha alt klart i løpet av oktober, slik at vi får organisert alt i god tid før julegrantenningen, sier han.

LES Daniel (20): – Jeg vil redde jula for noen

– Men hva slags julepynting blir det rundt om i kommunen i disse strømsparetider?

Jarlsberg spurte næringssjef Arve Vannebo:

– Det er som Tore sier for dårlig det utstyret som er igjen av det lysende taket, og det er heller ikke noe budsjett for å kjøpe inn nytt. Nå vil jo Langgaten kunne få en oppgradering som ei hyggelig sentrumsgate og handlegate når veien gjennom Holmestrand blir ferdig, så jeg vet ikke om det blir noe før det, sier han.

Også i Sande er det så som så med lenkene som har vært julebelysningen der. Også de har sett sin beste jul.


Ikke vært en strømdiskusjon

Etter det Vannebo sier har det ikke vært noen diskusjon rundt strømsparing og julebelysning, men han utelukker ikke at det blir det.

– Selv om hver led-lampe i moderne julebelysning ikke bruker mye strøm, så blir det litt likevel når det er mange nok pærer, og i en situasjon hvor alle monner drar, så kan nok diskusjonen om sparing komme opp, tror han.

Det lysende taket over Langgaten var i sin tid daværende næringssjef Inger Christensen sin idé, og taket over gata lyste første gangen til jul i 2016.

LES Avlyser ikke: – God julestemning er viktig nå midt i alt det negative