Kjøttbransjen frykter mangel på norsk juleribbe

RIBBE: Kjøttbransjen frykter at det kan bli for lite norsk ribbe.

RIBBE: Kjøttbransjen frykter at det kan bli for lite norsk ribbe. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

(Østlands-Posten) Nye regler kan gjøre det vanskeligere for norske bønder å produsere nok svineribbe i fremtiden.

I landbruksmeldingen går regjeringen inn for å avvikle målprisen på svinekjøtt, noe som fjerner muligheten for såkalt reguleringseksport. Både Nortura og Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund (KLF) mener dette kan gå ut over produksjonen av norsk juleribbe, ifølge Nationen.

Siden etterspørselen etter ribbe er større enn andre deler av grisen, kan bøndene i dag eksportere annet overskuddskjøtt for å produsere nok ribbe.

– Uten eksport klarer vi ikke å produsere så mye norsk ribbe. Da vil det bli mer import. Får vi fortsette med eksport vil det bli mer norsk ribbe tilgjengelig til jul, sier direktør Bjørn-Ole Juul-i KLF.

Les også: Disse julevarene er priset ned

Artikkeltags