Historier som dette gjør at jeg føler jobben min er viktig

I TYKT OG TYNT: Tenåringsmoren kjempet en tøff kamp i lang tid for at sønnen skulle få et godt tilbud tilpasset han. Det lønnet seg til slutt. – Men hadde det ikke vært for at avisa hadde tatt saken, hadde jeg vel stått her og ropt om hjelp enda, sier hun.

I TYKT OG TYNT: Tenåringsmoren kjempet en tøff kamp i lang tid for at sønnen skulle få et godt tilbud tilpasset han. Det lønnet seg til slutt. – Men hadde det ikke vært for at avisa hadde tatt saken, hadde jeg vel stått her og ropt om hjelp enda, sier hun. Foto:

Av
DEL

2019 i revy – Jarlsberg-journalistene forteller:  «Jeg er overbevist om at hvis ikke avisa hadde tatt saken, så hadde jeg stått her og ropt om hjelp enda.”

Det er sterke ord fra mammaen til “Martin” som vi skrev om i januar. Og sånn skal det jo ikke være. Men dette er et klart eksempel på hvor viktig lokalavisas rolle i samfunnet kan være.

“Martin” sto fram og fortalte om sin historie mot systemet sammen med moren sin. Etatene hadde Martins skjebne i sine hender i flere år mens moren fryktet for sønnens liv.

Hemmelige dokumenter fra barnevernet bekreftet episoder av vold mot jevnaldrende, et nærmest ukritisk ønske om å prøve ut rusmidler, og selvmordstanker. Dokumentene hjelpeapparatet satt med, er de samme dokumentene som lokalavisen fikk tilgang til. Likevel måtte det et avisoppslag til for at denne gutten skulle få et skreddersydd tilbud, uten medisiner og tvang, men med positive aktiviteter og framtidshåp.

På papirene var “Martin” voldelig og vanskelig. Bak papirene viste det seg at han var en omsorgsfull gutt som havnet i feil gjeng- og som trengte hjelp.

Historier som dette er grunnen til at jeg føler min jobb som journalist er så viktig.

Denne saken er et eksempel på mange betydningsfulle saker jeg har vært så heldig å få skrive om i 2019. Åpenhet er noe av det viktigste jeg mener vi har i samfunnet og noe som vi bør bli enda bedre på.

LES MER OM "MARTIN" OG ANDRE SOM DELTE TØFFE HISTORIER I ÅR:

Artikkeltags