Disse sakene ble best lest i juni

Toppsaker fra juni.

Toppsaker fra juni. Foto:

Nyåpning av blomsterbutikken og en pensjonist som falt stygt fra en høy fortauskant i sentrum var blant sakene mange ville få med seg i den første sommermåneden.

DEL

Jarlsbergs nettside har opplevd økt pågang fra nyhetshungrige holmestrandinger og hofsokninger det siste året. Lesertallene gir en viktig pekepinn på hvilke saker som har engasjert mest lokalt i året som har gått.

Kanskje du ser noen saker på lista som du har gått glipp av, eller som er verdt å lese igjen?

(Saken fortsetter under bildet)

GJENGEN: Johanne Tangen Bakkehaug (fra venstre), Heidi Wold Løvdahl og Iris Kopperud-Bentzen kunne torsdag ønske velkommen til nyåpning.

GJENGEN: Johanne Tangen Bakkehaug (fra venstre), Heidi Wold Løvdahl og Iris Kopperud-Bentzen kunne torsdag ønske velkommen til nyåpning. Foto:


1) Kundene møtte opp til nyåpningen

Tidlig i juni var det klart for Kreativ Fryds nyåpning. Flere kunder var tidlig innom, og likte det de fikk se.

For daglig leder Johanne Bakkehaug og de ansatte var det egentlig bare ett skår i gleden: I nattens mulm og mørke hadde noen vært på ferde og forsynt seg av noen av utstillingsvarene som sto utenfor.

LES SAKEN HER: Kundene møtte opp til nyåpningen: – Holmestrand trenger en butikk som denne

(Saken fortsetter under bildet)

Aasmund Grødahl Holmestrand Bilforretning

Aasmund Grødahl Holmestrand Bilforretning Foto:


2) Aasmund vil bytte ut bilforretningen med to boligblokker

Utleie lønner seg ikke lenger for Aasmund Grødahl. Nå håper han på snarlig klarsignal for 42 nye leiligheter isteden. I dag huser eiendommen på Kleivbrottet bilforretning.

– Jeg ønsker å utvikle eiendommen, og Holmestrand kommune ønsker flere boliger og ikke mer næring på Kleivbrottet, forklarte Grødahl.

LES SAKEN HER: Aasmund vil bytte ut bilforretningen med to boligblokker: – Dette vil gi området et vesentlig løft

(Saken fortsetter under bildet)

FORBANNET: Etter å ha sydd fire sting i ansiktet og knust brillene vil Nikoline Hammerø ha erstatning. BEGGE FOTO: LARS IVAR HORDNES

FORBANNET: Etter å ha sydd fire sting i ansiktet og knust brillene vil Nikoline Hammerø ha erstatning. BEGGE FOTO: LARS IVAR HORDNES


3) Nikoline (79) falt rett ut i gata – vil ha erstatning

Nikoline Hammerø (79) måtte til legevakta etter å ha falt rett ut i Langgaten fra den høye fortauskanten utenfor apoteket. Pensjonisten måtte sy fire sting i ansiktet, og brillene ble knust. Nå ville Nikoline søke erstatning.

Statens vegvesen beklaget hendelsen, men mente entreprenøren måtte ta ansvaret. Entreprenøren på sin side tok ikke selvkritikk.

LES SAKEN HER: Nikoline (79) falt rett ut i gata – vil ha erstatning

(Saken fortsetter under bildet)

GJORDE ET GODT SALG: Eiendomsmegler Andreas Rasch Wegger.

GJORDE ET GODT SALG: Eiendomsmegler Andreas Rasch Wegger. Foto:


4) Brukt leilighet solgt for 52.000 kroner per kvadratmeter

– Noe av det høyeste jeg har sett i Holmestrand.

Det var megler Andreas Rasch Weggers dom over kvadratmeterprisen til leiligheten han nylig hadde solgt i Havnegaten. Tre budgivere som "skulle ha" leiligheten, presset prisen opp fra 42.000 til 52.000 kroner per kvadratmeter.

Men generelt var det ikke bare fryd og gammen for leilighetsselgere i Holmestrand.

– Vi ser at markedet er svært selektivt om dagen –et «enten eller»-marked, sa Wegger.

LES SAKEN HER: Brukt leilighet solgt for 52.000 kroner per kvadratmeter: – Noe av det høyeste jeg har sett i Holmestrand

(Saken fortsetter under bildet)

STORUTBYGGING: På Kleivan er Trysilhus godt i gang med Skogstjerna-prosjektet, som skal inneholde 50 leiligheter i til sammen syv bygg.

STORUTBYGGING: På Kleivan er Trysilhus godt i gang med Skogstjerna-prosjektet, som skal inneholde 50 leiligheter i til sammen syv bygg. Foto:


5) Nå er det klart for leilighets-boom på fjellet – men ikke alle prosjektene fenger like godt

I løpet av kort tid er fire store leilighetsprosjekter, med til sammen 176 boenheter, sluppet på markedet (se faktaramme lenger ned i saken). Ytterligere ett er på vei, mens et annet prosjekt er trukket.

Meglerne merker at potensielle leilighetskjøpere har nok å velge i for tida.

LES SAKEN HER: Nå er det klart for leilighets-boom på fjellet – men ikke alle prosjektene fenger like godt

Artikkeltags