Disse sakene ble best lest i juli

Toppsaker i juli.

Toppsaker i juli. Foto:

Et festivalprogram som ikke slo an og personvernbrudd på Nav-kontoret var blant sakene folk i Holmestrand og Hof tok seg tid til å lese om i feriemåneden.

DEL

Jarlsbergs nettside har opplevd økt pågang fra nyhetshungrige holmestrandinger og hofsokninger det siste året. Lesertallene gir en viktig pekepinn på hvilke saker som har engasjert mest lokalt i året som har gått.

Kanskje du ser noen saker på lista som du har gått glipp av, eller som er verdt å lese igjen?

(Saken fortsetter under bildet)

Lars Inge Mikkelsen har et brennende ønske om å skap mer aktivitet i byen, og på tross av null billettsalg til årets festival har han ingen planer om å gi seg. - Jeg er allerede i gang med å planlegge bedre neste år, sier han.

Lars Inge Mikkelsen har et brennende ønske om å skap mer aktivitet i byen, og på tross av null billettsalg til årets festival har han ingen planer om å gi seg. - Jeg er allerede i gang med å planlegge bedre neste år, sier han. Foto:


1) Avlyste sommerfestivalen – hadde ikke solgt en eneste billett

– For å si det sånn, så er jeg litt skuffa over holmestrandingene.

Det var Lars Inge Mikkelsens hjertesukk på Jarlsbergavis.no 3. juli. Etter litt til og fra med programmet, var det planlagt opptredener med blant annet DJ Thomas spille, Marco Chili, Vidar Letho og GP Gunnar. Elvis show med Tony Nilsson og Johnny Reel samt Onkel Asle-show for barna skulle det også bli. Men da ingen hadde kjøpt billett til festivalen, fant Mikkelsen ut at det var best å avlyse det hele.

LES SAKEN HER: Avlyser sommerfestivalen: – Vi hadde ikke solgt en eneste billett

(Saken fortsetter under bildet)

ENDRINGER: Salget av hotellet til Skaar Omsorg AS skal være nært forestående.

ENDRINGER: Salget av hotellet til Skaar Omsorg AS skal være nært forestående. Foto:


2) Hotell-salget skal være like rundt hjørnet

14 andelseiere har solgt seg ut av hotell-borettslaget. Det baner trolig vei for salg til et omsorgsfirma, skrev Jarlsberg 3. juli.

Hotellet besto av borettslagsandeler, og redaksjonen hadde snust fram informasjon at 14 andeler i borettslaget var overdratt til Strandholmen Eiendom AS. Eier Terje Skolt ville ikke kommentere overdragelsene, men Christian Wessel i Skaar Omsorg AS kunne bekrefte at de var i sluttfasen av forhandlinger med å kjøpe opp hele bygningen.

LES SAKEN HER: Hotell-salget skal være like rundt hjørnet

(Saken fortsetter under bildet)

Det går fint an å arrangere fester i byen, det er dette bevis på. Holmestrandinger er glad i å feste, men vi utestedene må tørre å satse, slår eier av Bache Bar Jalal Gargari fast. Her sammen med en gjest ved en tidligere anledning.

Det går fint an å arrangere fester i byen, det er dette bevis på. Holmestrandinger er glad i å feste, men vi utestedene må tørre å satse, slår eier av Bache Bar Jalal Gargari fast. Her sammen med en gjest ved en tidligere anledning. Foto:

3) Bache Bar solgte ut alle billettene på fire dager

– Dette er bevis på at det fint går an å arrangere konserter i Holmestrand, uttalte Jalal Gargari ved Bache Bar. På fire dager solgte utestedet 150 billetter med det smått legendariske bandet «Meg og De 2 Andre»

LES SAKEN HER: Bache Bar solgte ut alle billettene på fire dager

(Saken fortsetter under bildet)

ÅPENT: Brukere klager på at sensitive personopplysninger blir omtalt her i mottaksområdet, og at dørene til kontorene til venstre ikke er lydtette nok.

ÅPENT: Brukere klager på at sensitive personopplysninger blir omtalt her i mottaksområdet, og at dørene til kontorene til venstre ikke er lydtette nok. Foto:


4) Flere klager på manglende respekt for personvernet

Tulling med aksenter og åpenlys drøfting av personlige opplysninger får Nav-brukere til å reagere. – Jeg telte åtte-ni brudd på taushetsplikten, sa en kilde til Jarlsberg. Også avisens egen utsendte opplevde personvernbrudd ved et tilfeldig besøk ved Nav-kontoret i Holmestrand.

– Vi vil ta det som nå kommer fram til etterretning, og ta det opp med de ansatte, sa stedfortredende Nav-leder Øystein Torp.

LES SAKEN HER: Flere klager på manglende respekt for personvernet: – Jeg telte åtte-ni brudd på taushetsplikten

(Saken fortsetter under bildet)

ÅPENHJERTIG: Hege-Anita Nilsen fortalte om en oppvekst som ingen burde oppleve.

ÅPENHJERTIG: Hege-Anita Nilsen fortalte om en oppvekst som ingen burde oppleve. Foto:


5) Hege-Anita Nilsen (43) ble mobbet gjennom skolegangen. Det sliter hun fortsatt med i dag

En vond mobbesak skapte mye engasjement i juli. Hege-Anita Nilsen (43) delte åpenhjertig om mobbing hun var blitt utsatt for, og hvordan de vonde minnene fortsatt hang i.

Irma Rustad, generalsekretær i Foreningen mobbing i skolen, uttalte at mange voksne mobbeoffere sliter med at de bebreider seg selv for mobbingen, noe de ikke skal gjøre.

LES SAKEN HER: Hege-Anita Nilsen (43) ble mobbet gjennom skolegangen. Det sliter hun fortsatt med i dag

Artikkeltags