Disse sakene ble best lest i januar

Toppsaker i januar.

Toppsaker i januar. Foto:

Narkotikatrafikk og et mistenkelig dødsfall fikk mange til å ty til Jarlsbergavis.no i årets første måned.

DEL

Jarlsbergs nettside har opplevd økt pågang fra nyhetshungrige holmestrandinger og hofsokninger det siste året. Lesertallene gir en viktig pekepinn på hvilke saker som har engasjert mest lokalt i året som har gått.

Kanskje du ser noen saker på lista som du har gått glipp av, eller som er verdt å lese igjen?

(Saken fortsetter under bildet)

Tvilsom trafikk: I en leilighet i Holmestrand sentrum skal det pågå omfattende narkotikasalg. Naboer er lei og føler seg utrygge.					     foto: Ulrikke G. Narvesen

Tvilsom trafikk: I en leilighet i Holmestrand sentrum skal det pågå omfattende narkotikasalg. Naboer er lei og føler seg utrygge. foto: Ulrikke G. Narvesen


1): Naboer har fått nok av narkotikatrafikken

– Det går i narkosalg og høylytt sex.

Det fortalte en fortvilet sentrumsbeboer via Jarlsberg 25. januar. Av hensyn til hennes sikkerhet valgte avisen å holde tilbake identitet og gatenavn, men det kunne bekreftes at flere beboere i gaten var fortvilet over utviklingen. Siden september året før hadde de klagd til politiet om prostitusjon og narkotikatrafikk, men de opplevde å ikke bli hørt. Vår hovedkilde kunne fortelle at dette foregikk fra en leilighet i annen etasje av huset hun bodde i. Politiet ved krimsjef Jan Frode Johannessen svarte at de har respondert på flere meldinger og gjort beslag.

LES SAKEN HER: Naboer har fått nok av narkotikatrafikken: – Det går i narko-salg og høylytt sex

(Saken fortsetter under bildet)

GREFSRUD: Det var i dette området at håndvåpenet og den avdøde litaueren ble funnet.

GREFSRUD: Det var i dette området at håndvåpenet og den avdøde litaueren ble funnet. Foto:


2) Gutt (8) fant håndvåpen nær funnstedet

Et mistenkelig dødsfall og funn av et håndvåpen i nærheten er heldigvis ikke dagligdags i Holmestrand. Bakgrunnen var at en litauisk statsborger i 20-årene var funnet død på Grefsrud etter en leteaksjon. Noen dager senere, fant en lokal åtteåring et håndvåpen.

Politiet karakteriserte dødsfallet som mistenkelig, men konkluderte senere med at det ikke var mistanke om straffbar handling. Et par dager etter at funnet ble kjent, fastslo også krimsjef Johannessen at våpenet ikke hadde sammenheng med dødsfallet.

LES SAKEN HER: Gutt (8) fant håndvåpen nær funnstedet

(Saken fortsetter under bildet)

PÅ FLYTTEFOT: Jennifer Schjerven og restauranten Fili-Norsk Take Away måtte flytte for å gjøre plass til byutviklingen.

PÅ FLYTTEFOT: Jennifer Schjerven og restauranten Fili-Norsk Take Away måtte flytte for å gjøre plass til byutviklingen. Foto:

3) Jennifers kafé er én av ni som må flytte

Ni virksomheter måtte flytte for å gi plass til byutviklingsprosjektet Holmestrand Brygge. Mange lesere lurte åpenbart på hvor disse skulle ta veien.

Jarlsberg ga oversikten, og vinklet på Jennifers Mathus, som fant seg nye lokaler i Biorama-gården, der det tidligere var tyrkisk restaurant.

LES SAKEN HER: Jennifers kafé er én av ni som må flytte: – Jeg håper kundene følger etter

(Saken fortsetter under bildet)

OVERTOK FOR Å SELGE: Terje Skolt. (Arkivfoto)

OVERTOK FOR Å SELGE: Terje Skolt. (Arkivfoto) Foto:


4) Nå kontrollerer Skolt hele hotellet igjen – og det vil han selge til et omsorgsfirma

Årets første sak på Jarlsbergavis.no handlet om en institusjon for mange holmestrandinger – nemlig fjordhotellet. Redaksjonen hadde bitt seg merke i at tidligere hotelleier Terje Skolt hadde tatt tilbake kontrollen, etter å ha solgt førsteetasjen og kjelleren til den lokal eiendomsutvikleren Jens Petter Aven bare noen måneder før. Ingen av de to svarte på Jarlsbergs henvendelser, men avisen klarte likevel å snuse opp at Skolts plan var å selge til Skaar Omsorg AS.

LES SAKEN HER: Nå kontrollerer Skolt hele hotellet igjen – og det vil han selge til omsorgsfirma

(Saken fortsetter under bildet)

SAMBOERE: Monica Sandvik og Harald Tancred Paulsrud Bye bor sammen på 15 kvadratmeter, som nærmeste nabo til det utvidede renseanlegget.

SAMBOERE: Monica Sandvik og Harald Tancred Paulsrud Bye bor sammen på 15 kvadratmeter, som nærmeste nabo til det utvidede renseanlegget. Foto:


5) Her satser kommunen på stabilt og trygt boforhold – men Harald og Monica opplever det ikke helt slik

I skyggen av den store renseanleggutvidelsen, bor noen av kommunens vanskeligstilte på 15 kvadratmeter, skrev Jarlsbergavis.no 30. januar.

Avisen besøkte Harald Tancred Paulsrud Bye som bodde i et av småhusene innerst i Næskilds gate sammen med kjæresten Monica Sandvik. Ifølge Holmestrand kommunes boligsosiale handlingsplan, var småhusene et satsingsområde. Her skulle det gjenskapes og opprettholdes trygghet og tillit i nabolaget. Men ifølge Harald selv var det så utrivelig å bo der at han fikk angst av det.

Anne Marit Bakka, kommunalsjef for helse og velferd, svarte at handlingsplanen skal rulleres som følge av kommunesammenslåingen med Sande og at alle berørte parter skal bli hørt i den prosessen.

LES SAKEN HER: Her satser kommunen på stabilt og trygt boforhold – men Harald og Monica opplever det ikke helt slik

Artikkeltags