Disse sakene ble best lest i februar

Toppsaker i februar.

Toppsaker i februar. Foto:

En kjempekontrakt på snørydding i nordre Vestfold ble gitt til et Holmestrand-firma uten ansatte – og uten anbudskonkurranse. Det var den aller best leste saken på Jarlsbergavis.no i februar.

DEL

Jarlsbergs nettside har opplevd økt pågang fra nyhetshungrige holmestrandinger og hofsokninger det siste året. Lesertallene gir en viktig pekepinn på hvilke saker som har engasjert mest lokalt i året som har gått.

Kanskje du ser noen saker på lista som du har gått glipp av, eller som er verdt å lese igjen?

(Saken fortsetter under bildet)

Mye å gjøre: Norvei AS har til tider strevd med å skaffe nok mannskaper til snørydding i vinter. illustrasjonsfoto: arne vidar stølan

Mye å gjøre: Norvei AS har til tider strevd med å skaffe nok mannskaper til snørydding i vinter. illustrasjonsfoto: arne vidar stølan


1) Holmestrand-firma fikk millionoppdrag fra veivesenet

Det forrige driftsselskapet Veidrift hadde fått sparken av Statens vegvesen med umiddelbar virkning. Snøen lavet ned, og dermed gikk snørydde-jobben raskt over til Holmestrand-firmaet Norvei AS. Kontrakten verdt 12,6 millioner kroner ble gitt uten anbudskonkurranse – på grunn av «ekstrem tidsnød», ifølge veivesenet.

Norvei AS sto da med ingen ansatte og et driftsunderskudd fra 2017, men var fra før underleverandør for Veidrift.

– Vi benytter oss av innleide mannskaper. 88 personer er engasjert i ulike roller, opplyste Arne Rustad i Norvei AS.

LES SAKEN HER: Holmestrand-firma har fått millionoppdrag fra veivesenet

(Saken fortsetter under bildet)

Gunnar Johansen Bakken 18

Gunnar Johansen Bakken 18 Foto:


2) 37 eiendommer ble overdratt i januar – nå må Gunnar (76) ut av huset han bygde selv

Mange er opptatt av å få med seg oversikten over siste måneds eiendomsoverdragelser. I februar var det også en personlig historie å fortelle: Gunnar Johansen måtte selge huset i Bakken 18 til Vestfold fylkeskommune for å gjøre plass til den planlagte nye fylkesveien. Johansen bygde huset selv i 1978, og innrømte at han syntes det var tungt å forlate det.

Dette synes jeg var ordentlig leit – her hadde jeg sett for meg å bli til jeg ble båret ut, uttalte han.

LES SAKEN HER: 37 eiendommer ble overdratt i januar – nå må Gunnar (76) ut av huset han bygde selv

(Saken fortsetter under bildet)

NYTT STYRE: Hilde P. Østlie (fra venstre), Renate Sølversen, Liv Margit Karto, leder Rune Hogsnes, Veslemøy Wåle, Tove Øygarden og Stein Erik Amlie utgjør det nye styret i Vestfold og Telemark Høyre.

NYTT STYRE: Hilde P. Østlie (fra venstre), Renate Sølversen, Liv Margit Karto, leder Rune Hogsnes, Veslemøy Wåle, Tove Øygarden og Stein Erik Amlie utgjør det nye styret i Vestfold og Telemark Høyre. Foto:


3) Nytt Høyre-styre – uten Svele

Vestfold og Telemark Høyre slo seg sammen i februar, og Holmestrand-ordfører Alf Johan Svele var regnet som favoritt til å lede det nye styret. Slik gikk det ikke – vervet gikk isteden til Rune Hogsnes, og Svele ble ikke med videre.

– Det er aldri moro å tape. Men når det ble som det ble, synes jeg det er en deilig og befriende følelse, uttalte Svele etterpå, og kalte Hogsnes en kjernekar.

LES SAKEN HER: Nytt Høyre-styre – uten Svele

(Saken fortsetter under bildet)

MÅ TA BETALT: Nå kan Holmestrands biblioteker ta betalt for arrangementer etter selvkostprinsippet. Biblioteksjef Trine Bergstå forklarer at dette betyr at de forhåpentligvis kan tilby mer aktivitet

MÅ TA BETALT: Nå kan Holmestrands biblioteker ta betalt for arrangementer etter selvkostprinsippet. Biblioteksjef Trine Bergstå forklarer at dette betyr at de forhåpentligvis kan tilby mer aktivitet Foto:


4) Biblioteket tar inngangspenger

Før jul 2018 ble det bestemt at bibliotekene i Holmestrand kommune ville få anledning til å ta kreve inngangspenger for arrangementer, etter selvkostprinsippet. Thomas Hornes foredrag om matsvinn i februar var et av de første arrangementene hvor biblioteket benyttet seg av muligheten. 22 oppmøtte betalte 75 kroner hver.

– Vi får ikke de store inntektene av denne ordningen, men den betyr at vi kan gjøre litt mer av det som kreves i samfunnsoppdraget vårt, forklarer biblioteksjef Trine Bergstå. Hun skulle helst sett at alt var gratis, men forklarte også at publikum i det store og hele har forståelse for ordningen.

LES SAKEN HER: Biblioteket har begynt å kreve inngangspenger for dette

(Saken fortsetter under bildet)

GULLBRYLLUP: Brita og Hans-Jørgen (Påsan) Johnsen har vært gift i 50 år.

GULLBRYLLUP: Brita og Hans-Jørgen (Påsan) Johnsen har vært gift i 50 år. Foto:


5) Gullbrudeparet måtte sette feiringen på vent

Mange i Holmestrand kjenner Brita og Hans-Jørgen (Påsan) Johnsen. 15. februar skulle de feiret sitt gullbryllup etter 50-års ekteskap. Slik skulle det imidlertid ikke gå – Påsan ble rammet av hjerteinfarkt i begynnelsen av januar. Han fikk da innsatt en pacemaker, så gullbrudeparet fant det riktig å ta det med ro noen uker fremover.

De to tok seg likevel tid til å fortelle om livet sammen og om planene for en feiring litt lenger fram i tid.

LES SAKEN HER: Gullbrudeparet måtte sette feiringen på vent

Artikkeltags