Disse sakene ble best lest i april

Toppsaker i april.

Toppsaker i april. Foto:

En overraskende politikontroll utenfor sykehjemmet var noe av det som fikk Jarlsberg-abonnentene til å klikke seg inn på Jarlsbergavis.no i april.

DEL

Jarlsbergs nettside har opplevd økt pågang fra nyhetshungrige holmestrandinger og hofsokninger det siste året. Lesertallene gir en viktig pekepinn på hvilke saker som har engasjert mest lokalt i året som har gått.

Kanskje du ser noen saker på lista som du har gått glipp av, eller som er verdt å lese igjen?

(Saken fortsetter under bildet)

PÅ FLYTTEFOT: Johanne Tangen Bakkehaug og blomsterbutikken Kreativ Fryd er i gang med flyttesalget.

PÅ FLYTTEFOT: Johanne Tangen Bakkehaug og blomsterbutikken Kreativ Fryd er i gang med flyttesalget. Foto:


1) Johannes butikk har hatt en tøff start på året – nå er den på flyttefot

Næringslivssaker om kjente fjes som satser lokalt er en sikker vinner på Jarlsbergavis.no. 17. april skrev vi om Johanne Bakkehaugs blomsterbutikk Kreativ Fryd, som skulle flytte 250 meter nedover gata. Bakgrunnen var fall i omsetningen, blant annet grunnet de omfattende gravearbeidene rundt lokalet.

– Vi ble tilbudt et nyoppusset og fint lokale av Holmestrand Utvikling. Det er litt mindre, noe som passer oss bra, også har det en god beliggenhet. Folk kommer gjerne innom oss og/eller Vinmonopolet når de skal dra ut, så jeg tror den nærheten vil gi oss flere muligheter. Det er også veldig bra at det er en stor parkeringsplass like ved, sa Bakkehaug.

LES SAKEN HER: Johannes butikk har hatt en tøff start på året – nå er den på flyttefot

(Saken fortsetter under bildet)

MÅ PUNGE UT: Roger Rogn-Jacobsen er blant dem som fikk forenklet forelegg under UP-kontrollen ved sykehjemmet i Roveveien tirsdag. 38 kilometer i timen i 30-sonen koster ham 2.100 kroner.

MÅ PUNGE UT: Roger Rogn-Jacobsen er blant dem som fikk forenklet forelegg under UP-kontrollen ved sykehjemmet i Roveveien tirsdag. 38 kilometer i timen i 30-sonen koster ham 2.100 kroner. Foto:


2) Fartskontroll i boligstrøk ga uttelling

Det er ikke ofte Utrykningspolitiet er å se på de mindre kommunale veiene. Derfor fikk nok mange seg en støkk da en patrulje stilte seg opp ved Holmestrand Bo- og behandlingshjem 23. april.

Endelig resultat av kontrollen ble 15 forenklede forelegg for fart, og ett for bruk av håndholdt mobiltelefon

LES SAKEN HER: Fartskontroll i boligstrøk ga uttelling: – Her har jeg aldri sett UP før

(Saken fortsetter under bildet)

HANDEL: Grunneierne ønsker å etablere handel for plasskrevende varer på til sammen 24.000 kvadratmeter innerst i Bentsrudveien.

HANDEL: Grunneierne ønsker å etablere handel for plasskrevende varer på til sammen 24.000 kvadratmeter innerst i Bentsrudveien. Foto:


3) Her ligger det an til flere nye butikker – men én ting skaper ennå usikkerhet

Et enstemmig kommunestyre vedtok reguleringsplanforslaget for Bentsrud Vest. Her skal det blant annet legges til rette for store butikker som skal selge vareslag som ikke finnes i Holmestrand i dag.

Problemet er at det må en rundkjøring til mellom Våleveien og Bentsrudveien før Statens vegvesen kan godta utbyggingen – og naboene til krysset er lite villige til å avgi grunnen som trengs.

LES SAKEN HER: Her ligger det an til flere nye butikker – men én ting skaper ennå usikkerhet

(Saken fortsetter under bildet)

DJ: Vetle Sørøy styrte musikken.

DJ: Vetle Sørøy styrte musikken. Foto:

4) Denne gjengen feiret påsken på Bache bar fredag kveld

"På byen"-bilder er populært. Denne fredagskvelden i påsken kom mange til Bache Bar. Vetle Sørøy / DJ South Island sto for musikken.

(Saken fortsetter under bildet)

VEKST: Nye Holmestrand Datasenter har hatt en eventyrlig utvikling siden Trond Karlsen (til venstre) startet bedriften i april i fjor.  Jeg ble overrasket over hvor raskt de byttet skjermen, sier kunde Kim Gurrich.

VEKST: Nye Holmestrand Datasenter har hatt en eventyrlig utvikling siden Trond Karlsen (til venstre) startet bedriften i april i fjor. Jeg ble overrasket over hvor raskt de byttet skjermen, sier kunde Kim Gurrich. Foto:


5) Holmestrand-bedriften har tatt over filialer i Tønsberg og på Revetal

Ett år etter at Trond Karlsen etablerte Nye Holmestrand Datasenter på Kleivbrottet, er han også leder for filialer i Farmandstredet og i Re-Torvet. Karlsen benyttet sjansen da konkurrenten Bytteskjerm la ned i oktober i fjor. Ifølge Karlsen gir de ekstra avdelingene stordriftsfordeler.

Vestfoldinger som får mobilskjermene knust er hans viktigste kundegruppe.

LES SAKEN HER: Holmestrand-bedriften har tatt over filialer i Tønsberg og på Revetal

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken