Det tok ikke lang tid før jeg forsto at dette var mer enn bare et sted å fylle drivstoff

FÅR LEVE VIDERE: Like før jul ble det klart at bensinstasjonen får leve videre i litt annen form også på nyåret.

FÅR LEVE VIDERE: Like før jul ble det klart at bensinstasjonen får leve videre i litt annen form også på nyåret. Foto:

DEL

2019 i revy – Jarlsberg-journalistene forteller:  29. oktober kunne Anne Kristin Andreassen i Shell Bilbjørn bekrefte at sentrums eneste bensinstasjon skulle legges ned.

Det tok ikke lang tid før jeg, som drammenser, forsto at Shell i byen var mer enn bare et sted for å fylle bensin på bilen. Kommentarene og «gråte-emojiene» rant inn på Facebook. Hvorfor?

Svaret fant jeg inne på stasjonen samme dag. Da møtte jeg to trivelige karer i gule arbeidsklær - Roger og Jan Erik. Bildet av de to ved vinduet talte egentlig for seg selv. To gode venner som slo av en prat, mens de fylte på koppene med kaffe. Faste kopper med eget navn på.

For dem var det ikke et alternativ å møtes på kafé.

Med all automatiseringen forsvinner flere naturlige, inkluderende møteplasser. For hva skjer når de som ikke føler seg hjemme med cappuccino og fargerikt interiør mister møteplassene sine?

Vi mennesker trenger å møte hverandre. Vi trenger å prate sammen. Hvis vi mister de små menneskemøtene i hverdagen, blir livet trist.

Derfor er det gledelig å se at Holmestrand Utvikling har sørget for en førjulsgave til alle holmestrandinger, da de fortalte at de skulle kjøpe stasjonen og drifte videre.

En av byens viktigste møteplasser består. Jeg ønsker Roger, Jan Erik og alle dere andre et 2020 med mange gode hverdagssamtaler.

LES SAKENE OM SHELL HER:

FASTE KUNDER: Jan Erik Duus Nielsen og Roger Trandem har vært faste kunder hos bensinstasjonen i alle år.

FASTE KUNDER: Jan Erik Duus Nielsen og Roger Trandem har vært faste kunder hos bensinstasjonen i alle år. Foto:


Linn Christoffersen har vært journalist i Jarlsberg siden i sommer.

Linn Christoffersen har vært journalist i Jarlsberg siden i sommer. Foto:

Artikkeltags