Herbert (27) får julimånedens Jarlsberg abonnement: – Avisa er veldig viktig for byen

TO STORE SMIL: Redaksjonsleder Magnus Franer-Erlingsen overrekker en symbolsk avis til snekker Herbert Scheving som er den heldige utvalgte for Juli måneden: – Jeg skal innrømme at jeg ikke er den største avis leseren, men jeg har pleid å kjøpe Jarlsberg på butikken i ny og ne. Nå som jeg ekte abonnent får jeg virkelig engasjert meg i alt som skjer i byen, sier Scheving fornøyd.

TO STORE SMIL: Redaksjonsleder Magnus Franer-Erlingsen overrekker en symbolsk avis til snekker Herbert Scheving som er den heldige utvalgte for Juli måneden: – Jeg skal innrømme at jeg ikke er den største avis leseren, men jeg har pleid å kjøpe Jarlsberg på butikken i ny og ne. Nå som jeg ekte abonnent får jeg virkelig engasjert meg i alt som skjer i byen, sier Scheving fornøyd. Foto:

Forrige måneds abonnement går til den unge snekkeren Herbert Scheving som på utradisjonelle måter har tatt firmaet sitt til nye høyder på kort tid.

DEL

HOLMESTRAND: I forbindelse med at Jarlsberg er 175 år i år, deler vi for hver måned ut et digitalt årsabonnement til en vi mener har utmerket seg litt ekstra. Jarlsberg gratulerer Herbert Scheving som ny abonnent.

– Tusen takk! Dette er supergøy – og ikke minst viktig. Jarlsberg er jo så viktig for byen og jeg driver jo bedrift her, så det er viktig å engasjere seg i de lokale sakene, sier Scheving i det han blir overrakt Jarlsberg.

LES OGSÅ: Herbert (27) gikk rett ut i jobb etter ungdomsskolen – nå har han eget firma med flere ansatte (+)

Gøy å være nominert

Scheving startet å jobbe som tømrer rett etter 10.- klasse. I dag driver han firma med snart fem ansatte og er nominert til å være «Norges hyggeligste håndverker»

– Per dags dato er det en del andre som ligger mye høyere enn meg på lista og som har fått flere stemmer. Men det er veldig gøy å ha blitt nominert, og det blir jo ikke avgjort før om en måneds tid, forteller Scheving.

Hvordan firmaet hans plutselig skjøt fart har han ikke noen klar forklaring på.

– Ikke alle vet hva man vil eller ikke vil bli. Da gjelder det å kaste seg ut i noe, prøve og feile – alt ordner seg. At firmaet vokste seg større skjedde egentlig helt naturlig, jeg bare drev med det jeg liker best, forteller Scheving.

LES OGSÅ: «Tina Turner» får junimånedens Jarlsberg abonnement: – Det er en ære (+)

Blir i Holmestrand livet ut

Snekker oppdragene renner inn fra fjern og nær året rundt – men det er i Holmestrand han helst vil jobbe.

– Akkurat nå har jeg et prosjekt på Gullhaug, det liker jeg. Som fem åring kom jeg til Holmestrand for første gang, og ble her. Jeg tror faktisk jeg blir her i Holmestrand livet ut, sier Scheving med et stort smil og legger til:

– Dette stedet er noe helt annet enn alt annet- rett og slett helt perfekt. Og jeg tror ikke jeg er den eneste som er vokst opp i Holmestrand som tenker på den måten.

Artikkeltags