Når lokalaviser omtaler sine 100-åringer blir det ofte beskrevet en vital jubilant, hvor det gjennom årene har vært viktig med sunnhet, et strålende humør, mye kjærlighet, aktiviteter for å holde kroppen i form, samt en god porsjon flaks og gode gener.

23. mars hadde det i en normal situasjon vært naturlig for både lokalavisen og klubben selv å blåse opp ballonger og finne fram flaggene for feiring.

Botne Skiklubb er 100 år, men her er det ingen fest i sikte, ingen champagne på kjøling, svært lite humør og kjærlighet, og langt ifra et sunt miljø å vokse videre i.

På klubbens bursdag er det fem dager til et årsmøte, som er nødt til å velte kraftig opp og ned på det som preger en kriserammet organisasjon. I stedet for festtaler er det alvorsprat som venter, noe som også er på tide at skjer.

LES Botne skiklubb - en klubb i dyp krise

«I stedet for festtale blir det alvorsprat»

Det har over lang tid, for ikke å si flere sesonger, vært svært vanskelig å få vite hva som egentlig skjer, eller ikke skjer, i Botne Skiklubb.

Men i det siste har verkebyllen blitt så stor, sprengt og sprekkeferdig at verken begynner å komme ut. Meningene og sannhetene er veldig mange, historiene er utrolige, konspirasjonene likeså og hva som er fakta, rykter, antakelser eller bare sur krangel mellom enkeltpersoner og grupper er vanskelig å skille fra hverandre.

Det som er sikkert er at ingen organisasjon kan leve videre under slike forhold. Det må ryddes opp, og da må noen rydde.

Hvem skal ikke avisen mene noe om, men det synes helt klart at styret i Botne Skiklubb må stille sine posisjoner fritt på det kommende årsmøtet. Det nytter ikke, uansett hvor dyktige eller engasjerte enkeltpersoner kan være i en organisasjon, hvis man ikke kan kommunisere hverken internt eller eksternt.

Slik det fremstår per i dag har heller ikke styret tillit fra de viktigste de skal ha tillit ifra, nemlig innbyggerne.

For det er i hvert fall noe som er fakta oppe i all ryktespredningen og skittkastingen, og det er at bakken i Høgås har ligget brakk for skiaktivitet i fire sesonger.

LES Hallo Høgås! Hva skjer'a?

Så det blir altså ingen 100-års feiring i BSK, for der foregår det nå en 100-års krangel. Den må stoppes. Det råtne huset må rives, ned til det som er en solid grunnmur. Det er tross alt en 100-åring med mye god historie og tradisjon, som det er mulig å bygge mye godt opp ifra.

Vestfold og Telemark idrettskrets skal ha vært involvert i konfliktene med råd og veiledning. Kretsen har ikke ønsket å si noe til Jarlsberg, men det er helt klart at de må sterkere på banen.

En nøytral part er garantert nødvendig for å få smurt skiene til rett føre framover. Nå er det klisterføre så langt øyet ser.