Gå til sidens hovedinnhold

– Ikke hvis du ikke må

Stadig flere av de som faktisk må reise med buss hver dag ønsker et påbud for å få flere til å bruke munnbind på kollektivtransport. Men foreløpig er det en anbefaling.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For å redusere smitterisikoen for elever og andre som er avhengige av å benytte kollektivtransport, anbefales det at man unngår bruk av kollektivtrafikk. Dette gjelder særlig på tidspunkter hvor det er mange som reiser.

Det anbefales også at man bruker munnbind i kollektivtrafikken, og på andre steder hvor det ikke er mulig å holde en meters avstand.

Ikke sterkt nok, mener elever som sier at de må bruke buss. Flere mener nå at ettersom det ikke er valgmuligheter bør det bli et påbud om å bruke munnbind på kollektivtransport.

LES Elever fortviler over stappfulle busser på vei til skolen: – Fortsetter vi sånn, vil denne pandemien aldri ta slutt

Rett før helgen kom beskjeden fra Vestfold og Telemark fylkeskommune om at de med bakgrunn i regjeringens oppdaterte retningslinjer for smittevern, har besluttet å sette alle videregående skoler i tidligere Vestfold, samt Grenlands-kommunene i rød beredskap fra mandag 9. november.

Det betyr ikke at skolene stenger, men at det iverksettes tiltak som skal begrense fysisk kontakt slik at man i neste omgang unngår stengte skoler.

Anbefalingene for transport med buss og tog er: a) Ikke ta bussen om du ikke må. b) Unngå å reise i rushtiden. c) Fyll opp alle sitteplasser – sitt skulder til skulder, ikke ansikt til ansikt. d) Må du stå, sørg for en meters avstand.

Hjelper ikke dette vil trolig munnbindpåbudet komme, som mange av elevene selv ønsker.

LES Oppfordrer pendlere fra Holmestrand til å bruke munnbind

Kommentarer til denne saken