Ikke bare på Dagsrevyen

Sprer seg raskt: Koronaviruset, det måtte jo også komme hit. Foto: CDC, Alissa Eckert (FHI)

Sprer seg raskt: Koronaviruset, det måtte jo også komme hit. Foto: CDC, Alissa Eckert (FHI)

Viruset er ikke bare noe vi hører om på TV. Det må vi forholde oss til.

DEL

MeningerKoronaviruset er det vi alle er opptatt av om dagen. Viruset er ikke lenger bare noe vi ser og hører om på Dagsrevyens utenrikssendinger fra Kina.

Det kom også raskt til Europa. Først nord i Italia, men så har det spredd seg til andre land, til Norden, Norge, Drammen, og nå har det kommet ubehagelig nært innpå med folk i karantene i nabolaget i Holmestrand.

LES Åtte personer i Korona-karantene i Holmestrand

Så langt åtte personer i karantene i Holmestrand kommune, ifølge kommunelege Ole Johan Bakke.

Oppdaterte tall på antall smittede med koronavirus i Norge fra Folkehelseinstituttet er i skrivende stund til sammen 33 personer. De har testet positivt på koronavirus i Norge.

Senest tirsdag ble det bekreftet åtte nye personer som har testet positivt på viruset. Av de åtte nye tilfellene er tre fra Viken, en fra Troms og Finnmark, tre fra Vestland og en fra Agder. Sju av disse har tilknytning til utbruddet i Nord-Italia og ett av tilfellene er knyttet til utbruddet ved Ullevål universitetssykehus. Flest smittede til nå har fylket Vestland med 12.

LES Helse og velferd skal prioriteres i sykefraværsarbeidet:– Dette skal vi få til

At antall bekreftede smittede har gått fra 15 på lørdag til 33 på tirsdag, mer enn en fordobling på fire dager, er urovekkende, men vi kan ikke gjøre annet enn å følge de råd som Folkehelseinstituttet og helsevesenet ellers kommer med.

Vi bør alle ta de forholdsregler vi kan for å bidra til å gjøre situasjonen minst mulig alvorlig.


Artikkeltags