Gå til sidens hovedinnhold

Hydro varsler enda større kutt

Artikkelen er over 1 år gammel

Aluminiumsgiganten Norsk Hydro varsler kutt av 2.200 ansatte innen 2023. Det er ikke kjent hvor mange som rammes i Norge.

Holmestrand / Oslo: Tidligere denne måneden meldte Hydro at 735 årsverk skal kuttes ved Hydros valseverk, hovedsakelig i Tyskland. Det totale antallet årsverk som må gå er nå langt større: Totalt rundt 2.200 ansatte kommer til å miste jobben frem til 2023 sammenlignet med 2018-nivå. Administrasjonen i Norge og andre land skal kuttes med 250 ansatte, skriver Dagens Næringsliv.

Hvor mange som vil miste jobben i Norge, er fortsatt ikke klart, men Hydros finansdirektør Pål Kildemo varsler at både administrasjonen på Vækerø og Hydros valseverk i Holmestrand og på Karmøy kommer til å miste ansatte.

Det skal kuttes 1.200 ansatte ved anlegg for såkalt ekstruderte produkter. Ett av disse ligger på Magnor i Hedmark, men det er ingen konkrete planer for dette anlegget, opplyser informasjonsdirektør Halvor Molland til NTB.

– Bevare arbeidsplassene

– Vi må gjennom dette for å bevare resten av arbeidsplassene, sier Hydros toppsjef Hilde Merete Aasheim.

Totaltallet på 2.200 inkluderer den varslede nedbemanningen på 735 personer ved Hydros valseverk i Tyskland og Norge.

Under Hydros investordag tirsdag sa Aasheim at selskapet må bedre de økonomiske resultatene med kostnadskutt og omstillinger, og hun varslet kraftige endringer.

Ifølge DN lovet Aasheim totalt 7,3 milliarder kroner i økte driftsresultater de neste fem årene gjennom kutt og harde prioriteringer.

Ledelsen ved Hydro i Holmestrand var ikke tilgjengelig for kommentar tirsdag ettermiddag.

Faller på børsen

Hydro-aksjen faller på Oslo Børs tirsdag ettermiddag. Ved 14.30-tiden omsettes den for 174,84 kroner, en nedgang på 1,7 prosent fra åpningskursen.

Det siste året har aksjekursen falt rundt 30 prosent, mens utviklingen den siste måneden har vært 20 prosent i positiv retning.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.