Det er en paradoksal situasjon Holmestrand kommune befinner seg i. Bare dager før kommunestyret skal møtes til budsjettmøte, der et av de mest kritiserte forslagene til kutt skal debatteres, er det det stikk motsatte som ønskes. Flere med helsefaglig kompetanse er oppfordret til å ta kontakt.

Bildeserie

SE BILDENE: Bevar Galleberg skole!

Trolig er det et av de mest inngripende forslagene noensinne til et budsjettmøte i Holmestrand, der politikerne skal ta stilling til en nedbemanning på 35 årsverk innen helse, noe som kan bety en reduksjon på nærmere 50 mennesker innen sektoren.

Samtidig går kommunalsjef for Helse og velferd, Frode Hestnes ut og ber om hjelp. Han sa rett før helgen at det kan komme til å bli en bemanningsutfordring i de ulike tjenester i Holmestrand kommune, spesielt innenfor helseområdet, med økt press på smittesporerne og helsepersonell. Han ber folk med helsefaglig kompetanse om å hjelpe til.

– Vi ser at helsepersonellet i vår kommune er under hardt press, og vi kan komme i en situasjon der vi måtte trenge flere folk, sa han.

Bildeserie

SE BILDENE: Vardene brenner for Eidsfoss barnehage

Det ser nå også ut til at det kan bli flertall for at Galleberg skole og Eidsfoss barnehage kan få leve videre. Spørsmålet blir til slutt; hvor er det egentlig det skal spares og kuttes for å få det neste årsbudsjettet til å gå i balanse?