Paraglider styrtet i fjellside, klatret ned på egne bein

HENGER FAST: Den oransje paragliderskjermen vises midt på bildet. Øverst til venstre i bildet kan man skimte to personer. Disse står på kanten hopperne løper ut fra.

HENGER FAST: Den oransje paragliderskjermen vises midt på bildet. Øverst til venstre i bildet kan man skimte to personer. Disse står på kanten hopperne løper ut fra. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En paraglider som styrtet og satte skjermen fast i en bratt fjellside onsdag, ble skåret løs. Deretter gikk han på egne bein tilbake til bygda.

DEL

(Tønsbergs Blad) Det var litt før klokken 21 alarmen gikk. En paraglider hadde styrtet like etter uthopp fra en ås over Hvittingfoss og styrtet i en bratt fjellside.

Mannskaper fra brannstasjonen i Hvittingfoss rykker ut til stedet, meldte Vestviken 110-sentralen.

– Vi fikk melding om uhellet litt før klokken 21. En paraglider skal ha havnet i en busk i fjellsiden under Tuftfjellet. Det er bratt på stedet, forteller operasjonsleder Erik Gunnerød i Søndre Buskerud politidistrikt.

Operasjonslederen har snakket med andre paraglidere som også har hoppet i området i dag, og de står i radioforbindelse med hopperen som sitter fast.

Uskadd

– Overfor dem har han fortalt at han er uskadd. Nå venter vi til nødetatene er på plass, så tar vi en vurdering for hvordan vi skal få hangglideren trygt ned. Det kan skje ved at noen firer seg ned til ham, eller at vi må tilkalle helikopter, sier politiets operasjonsleder.

Litt senere kunne både politiet og mannskaper fra de andre nødetatene puste lettet ut. Da hadde paraglideren blitt skåret løs fra stroppene som holdt ham fast i treet. Deretter tok han seg på egne bein ned til den vanlige landingsplassen like nord for Hvittingfoss sentrum.

Det forteller fotograf Stener Kalberg, som kom til stedet samtidig med nødetatene.

Hvittingfoss er et mye brukt område for hangglidere, som drar dit fra store deler av Østlandet for å fly over Lågendalen.

PÅ PLASS: Nødetatene rykket ut til Hvittingfoss da meldingen om paragliderstyrten kom.

PÅ PLASS: Nødetatene rykket ut til Hvittingfoss da meldingen om paragliderstyrten kom. Foto:

HOPPET HERFRA: Paraglideren hoppet fra dette stedet i fjellet like nord for Hvittingfoss sentrum, som ses i bakgrunnen.

HOPPET HERFRA: Paraglideren hoppet fra dette stedet i fjellet like nord for Hvittingfoss sentrum, som ses i bakgrunnen. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.