Hver eneste – er en for mye

Bare moro: Men..... Her er en glad guttegjeng i skjærgården i sommer på flåte/båt med påhengsmotor, uten vester, men med mye godt humør og drikke ombord. Foto: Pål Nordby

Bare moro: Men..... Her er en glad guttegjeng i skjærgården i sommer på flåte/båt med påhengsmotor, uten vester, men med mye godt humør og drikke ombord. Foto: Pål Nordby

Artikkelen er over 1 år gammel

Dumdristighet kan være en av årsakene til mange drukninger, men mange uheldige faktorer spiller inn.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ulykkesstatistikkene for årets travleste feriemåned begynner å tikke inn hos redaksjonene. Som alltid har juli en langt dystrere side enn bare ferie, sol, sommer, brus og is.

LES Jeep med bremsetrøbbel kjørte på kvinne i rundkjøring 

Den siste statistikken for antall drukningsulykker viser at 18 mennesker omkom i juli. Det er ett menneske mer enn samme måned i fjor, men det er også 18 triste skjebner som får store ringvirkninger i familie, blant venner og i mange lokalsamfunn landet over. Hver eneste en er en for mye, og til tross for all verdens forebyggende arbeid, informasjonskampanjer og formaninger til lands og til sjøs, så skjer det gang på gang. Den dystre statistikken holder seg forbløffende jevn år etter år, og når det gjelder drukninger er det gutter og menn som holder tallene oppe.

Tross alt kan det se ut som en liten bedring er å spore. 55 personer har omkommet hittil i år. Det er 14 færre enn på samme tid i fjor. Det skremmende er at 50 av de 55 er menn, og de fordeler seg fra tenåringer til godt voksne mannfolk.

LES Flaks at ingen var på gangveien 

Heldigvis er Vestfold, som et utpreget feriefylke, med stor båttrafikk og stappfulle strender og svaberg av badende sommerturister, ikke representert på topp over fylkene med flest drukningsulykker. I Vestfold er det «bare» to så langt i år, men også det to for mange!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken