Gå til sidens hovedinnhold

Hva skal veiene hete her?

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå kan du bestemme veinavn i et helt nytt boligområde i Holmestrand.

HOLMESTRAND: Det var i fjor sommer at reguleringsplanen for eiendommen Ekeberg Gartneri ble endelig vedtatt. Siden har naboklager på blant annet parkeringsdekning og utforming vært til behandling hos Fylkesmannen i Vestfold.

Nå ser det ut til at forvandlingen fra nedlagt gartneri til 106 boliger og grøntområder nærmer seg: Holmestrand kommune frir nå til lokale navnesmeder som kan foreslå navn på to nye veier som skal betjene området.

– Aktuelle navn kan for eksempel være knyttet til historiske hendelser, lokale stedsnavn, dyr, blomster, treslag og kjente personer (ikke nålevende). Alle forslag må begrunnes, skriver Holmestrand kommune på sine nettsider.

18. februar er satt som frist til å komme med forslag. Det formelle vedtaket gjøres i formannskapet, etter at rådmannen har gått gjennom forslagene.

Fra før er en annen veinavnssak ute på høring: 12 veier må bytte navn som følge av kommunesammenslåingen med Sande, men så langt har kommunen vært i beita for forslag på Jernbanegaten og Orevikaveien. Her er forslagsfristen 10. februar. Jarlsberg er kjent med at nye navn er foreslått for Jernbanegaten etter at saken var omtalt i avisen nylig.

 

Kommentarer til denne saken