Gå til sidens hovedinnhold

Hva med dugnaden?

Er det ikke slik at vi fortsatt skal holde oss mest mulig hjemme og minst mulig sammen med andre?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

168.000 nordmenn skal på utenlandsreise i vinterferien!

Ja, du leste riktig.

Det meldte Europeiske Reiseforsikring før helgen at var det foreløpige tallet i en undersøkelse om ferierende nordmenn til strøk der du kan ha ski på beina og toddyen i hånda, eller steder hvor du kan ligge rett ut med en paraplydrink i fanget.

Er dugnaden avblåst? spør vi.

Er det ikke slik at vi fortsatt skal holde oss mest mulig hjemme og minst mulig sammen med andre, mens regjeringen og Folkehelseinstituttet finner ut av hvem som er innenfor og utenfor røde og gule soner til enhver tid? Er det greit at vi reiser utenlands, som om ingenting skal ha skjedd, mens vi samtidig ikke kan reise over en kommunegrense for å gå på jobb?

LES Krever at fylket tar ny vurdering på om smittevernkravene blir oppfylt: – Vi skal ha trygge skolebusser

Det er nærmest et innreiseforbud for å unngå mer importsmitte. Sverige har stengt grensen for nordmenn som har hytte i Bohuslän, mens vi tydeligvis kan reise fritt til østerrikske alper og kanariske øyer.

– Det er bekymringsfullt at så mange tenker i slike baner når norske myndigheter på det sterkeste advarer mot å reise, og forsikringen heller ikke er gyldig utenlands, sier reiseekspert Andreas Handeland.

Det er vi helt enige i. Det er ikke bare bekymringsfullt, men også ganske uansvarlig, og ikke minst usolidarisk når det innbys til fortsatt dugnad.

Men som ved dugnader flest: det er alltid noen, og ofte de samme, som sniker seg unna.

LES Ellen-Marie (79) gjør livet varmere for ukrainere

Kommentarer til denne saken