Salmonella funnet i hundemat

Det er funnet salmonella i en type hundemat som selges i seks butikker på Østlandet. Fôret blir nå trukket tilbake fra markedet, opplyser Mattilsynet.

Det er funnet salmonella i en type hundemat som selges i seks butikker på Østlandet. Fôret blir nå trukket tilbake fra markedet, opplyser Mattilsynet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det er funnet salmonella i en type hundemat som selges blant annet i Drammen. Fôret blir nå trukket tilbake fra markedet, opplyser Mattilsynet.

DEL

(Tønsbergs Blad) Hundefôret er av merket Country Hunter 80 % Farm Reared Turkey fra fôrprodusenten natures:menu. Produktet er blitt solgt i til sammen seks forretninger, og importøren er allerede i gang med å trekke det tilbake fra markedet. Produktet er blitt solgt i perioden september til november.

– Produktet må ikke gis til dyr, da salmonella kan forårsake diaré hos hund. Mennesker som er i kontakt med produktet, bør passe på å ha god håndhygiene, og også vaske og desinfisere steder der produktet har vært lagret, opplyser Mattilsynet.

LES OGSÅ: Løshunder jaget sauer på beite, eier fikk korreks av politiet

Butikkene som har solgt produktet, er Liv Zoo i Horten, Skogli Gård i Eidsvoll, Musti i Drammen, på Bekkestua i Bærum, i Bogstadveien og på Storo Storsenter i Oslo.

Mattilsynet opplyser at kunder som har kjøpt hundefôret kan levere det tilbake til butikken de kjøpte det i.

LES OGSÅ: Her kan du snart slippe hunden din løs (+)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken