Nå har Holmestrand videregående blitt miljøfyrtårn: – Dette har stor betydning for framtiden

To stolte: Rektor Heidi Hammervik og ordfører Alf Johan Svele med det synlige beviset på at Holmestrand videregående skole er et miljøfyrtårn. Sertifikatet skal henge godt synlig på skolen. Foto: Ulrikke G. Narvesen

To stolte: Rektor Heidi Hammervik og ordfører Alf Johan Svele med det synlige beviset på at Holmestrand videregående skole er et miljøfyrtårn. Sertifikatet skal henge godt synlig på skolen. Foto: Ulrikke G. Narvesen

Artikkelen er over 2 år gammel

– Gratulerer til skolen med sertifisering som et Miljøfyrtårn, åpnet Alf Johan Svele, med et stort sertifikat i favnen.

DEL

Holmestrand: Selv om sertifiseringen allerede etter sommeren i fjor var et faktum, var det først tirsdag denne uken at den formelle delen av utmerkelsen ved Holmestrand videregående skole fant sted.

– Det er en håndfull bedrifter i Holmestrand som har fått sertifiseringen før dere, men dere er langt framme, fortsatte ordføreren.

– Ved å være sertifisert har dere valgt å ta et miljøansvar. Skolen drives på en fremtidsrettet måte og etterlever viktige verdier i samfunnet. Dere går foran, gjør noe konkret for miljøet og tar i bruk bærekraftige løsninger. Det er viktig, og dere kan være stolte av det, poengterte Svele.

LES OGSÅ: Ønsker Hof ungdom

På den globale arenaen

– Dette er å være på den globale arenaen. Ved å sette i gang tiltak, som lading av elbiler, kildesortering og annet, kan sikkert noen mene er en dråpe i havet. Men å være med på å forme ungdommers holdninger, og gi dem gode verdier er av stor betydning for framtiden.

– Vi har udiskutable miljøutfordringer både hjemme og ute i verden. Å gi de unge kunnskaper og bevissthet rundt dette er ingen dråpe i havet, men viktig og framtidsrettet, fortsatte Alf Johan Svele.

– Som skole har dere en hovedrolle i å forme ungdommene. Å gi dem et verdigrunnlag i tillegg til kunnskaper og ferdigheter er kanskje aller viktigst.

– Vi er stolte

– Ja, vi er stolte av å være Miljøfyrtårn. Arbeidet med å bli miljøfyrtårn har hjulpet oss til å systematisere mye av det arbeidet vi allerede gjør, men med en tydeligere miljøprofil, fulgte rektor Heidi Hammervik opp.

LES OGSÅ: Et skritt nærmere ny vg. skole

– Å være et Miljøfyrtårn handler ikke bare om å sortere søppel bedre, men også om gode rutiner for arbeidsmiljø, energibruk, innkjøp og transport. Ved å være Miljøfyrtårn ønsker vi å vise at vi tar miljøansvaret alvorlig og er gode forbilder for ungdommen, sa hun, og la til:

– Vi anser det som en del av samfunnsoppdraget vårt å bevisstgjøre ungdom i forhold til miljø.

– Nye Holmestrand betaler årlig en kontingent som bidrar til at lokale bedrifter kan bli sertifisert som Miljøfyrtårn, Vi formidler også kontakt med godkjente sertifisører, sa næringssjef Inger Christensen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken