Strømmen gikk klokken 13.30, hjelp kom klokken 20.55: Ikke lys, varme og vann

Alt går på strøm: Unn Christina Bjørnsen har tent alle lamper og lys hun har funnet, men ikke er det varme i huset og vannet pumpes av en elektrisk pumpe til brønnen. – Vi blir ganske låst, og litt fortvilet, sier hun etter over sju timer uten strøm. Alle foto: Pål Nordby

Alt går på strøm: Unn Christina Bjørnsen har tent alle lamper og lys hun har funnet, men ikke er det varme i huset og vannet pumpes av en elektrisk pumpe til brønnen. – Vi blir ganske låst, og litt fortvilet, sier hun etter over sju timer uten strøm. Alle foto: Pål Nordby

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi skjønner at det er krise mange steder, men det hadde hjulpet å få beskjed om når feilen kunne rettes, sier Unn Christina Bjørnsen.

DEL

Holmestrand: Med et tydelig smell røk strømkabelen inn til huset klokken 13.30 tirsdag. Så ble det mørkt og stille.

– Strømkabelen lå i hagen, og vi var redde for at den kunne være farlig, sier hun.

LES OGSÅ: Strømløse etter trafobrann

Bjørnsen ringte selv Skagerak Energi fem minutter etter bruddet, og fikk beskjed om at skademeldingen skulle sendes videre.

Ringte tilbake kl 16.00

– Da jeg ringte tilbake klokken 16.00 fikk jeg beskjed om at meldingen likevel ikke var sendt videre. Og her satt vi, to uføre, min gravide datter i femte måned og to hunder. Huset begynte å bli kaldt, og med elektrisk pumpe til å pumpe vann fra brønnen, kunne vi heller ikke bruke toalettet. Etter hvert måtte min datter reise til en annen adresse i Sande, der hun blir i natt, fortalte Bjørnsen til Jarlsberg klokken 20.45, fortsatt i et mørkt hus, som nå begynte å bli virkelig kaldt.

– Jeg ringte ved seks-sjutiden og fikk høre at et eldresenter og andre steder, blant annet i Re, måtte prioriteres først, sier mannen.

– Vi ble først lovet at strømmen skulle komme tilbake like etter klokka fire, nå vet vi ikke noe, supplerer kona.

LES OGSÅ: Over tusen strømløse

Jobber på spreng

Like før klokken 21.00 kom det to montører fra Skagerak Energi, og Jim Robin Solberg, kunne fortelle om en meget hektisk dag.

– Vi har prioritert trafoer og store ting først. Det må vi for at det også skal lyse i hus, sa han.

Kabelen mente han måtte være truffet av trefall for å ryke på denne måten.

– Men nå skal vi jobbe for å fikse det, sa han.

Klokken 22.29 kom strømmen tilbake hos Bjørnsen:

Vi forstår at situasjonen tirsdag var ekstrem med det voldsomme snøfallet, men det jeg reagerer på, og synes er dårlig, er manglende tilbakemeldinger når vi melder om en skade og strømbrudd, sier Unn Christina Bjørnsen.

– Vi ble også delvis lovet at strømmen skulle være tilbake først klokken 16, så klokken 18, sier hun.

7-8.000 berørte

– Nå roer det seg, men mellom sju og åtte tusen kunder har vært berørt av uværet de siste to dagene, opplyser informasjonssjef Ruhne Nilssen i Skagerak Energi til Jarlsberg.

Klokken ni onsdag kunne han fortelle at det fortsatt var cirka 450 kunder uten strøm, men at disse hovedsakelig var i Skien (204) og Lardal (179). Også i Sandefjord var det 34 kunder uten strøm.

– Det begynte i Sande og Svelvik på mandag, og så forplantet problemene seg nedover i Vestfold og innover i landet. Alle tilgjengelige mannskaper har jobbet på spreng i to døgn, og vi hadde over 30 montører ute i natt, forteller Nilssen.

Artikkeltags