Tror på opptur

GOD START: Kasper Inderhaug fikk en god start på langrennssesongen. Det er junior-NM og norgescupen som er det store målet til han i vinter. Foto: Svein Halvor Moe

GOD START: Kasper Inderhaug fikk en god start på langrennssesongen. Det er junior-NM og norgescupen som er det store målet til han i vinter. Foto: Svein Halvor Moe

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kasper Inderhaug slet en god del med sykdom, og fikk ikke tatt ut potensialet i sin første sesong på juniornivå. Holmestrand-gutten håper det skal bli mer å glede seg over denne vinteren.

DEL

Gålå/Holmestrand: Sesongstarten var i hvert fall oppløftende. Det ble tiendeplass på Botne-talentet i den nasjonale junioråpningen. Kasper var godt fornøyd med at det bare var ni jevnaldrende som gikk fortere på Gålå. Spesielt med tanke på at han hadde en spesiell inngang til vinterens første distanserenn. Kasper kom nemlig rett fra samling til Midt-Gudbransdal.

Samling på Gålå

– Norges Toppidrettsgymnas hadde samling på Pellestova. Jeg reiste rett til Gålå etter at den var avsluttet. Det var mest for å få en hardøkt og god gjennomkjøring at jeg stilte opp. Jeg hadde nok ikke reist langt for å få med meg dette rennet, sier Kasper som har base på Lillehammer.

Det i forbindelse med at han er elev ved NTG som også har avdeling i OL-byen.

En helt ny hverdag

Kasper som oppnådde gode resultater både i Hovedlandsrennet og Ungdommens Holmenkollrenn da han var i starten av tenårene, bestemte seg for å begynne på NTG da han gikk det siste året på ungdomsskolen. Det var muligheten til å kombinere skisatsing og videre utdanning, som fikk Inderhaug til å sende flyttelasset til Mjøs-traktene.

Ikke angret

Han har ikke angret på det valget. Selv om det i starten var en overgang å tilpasse seg nye omgivelser. Litt uvant var det også for 2000-modellen å ta ansvar for klesvask, matlaging og andre daglige gjøremål.

Det har imidlertid gått greit for den lokale unggutten som har fått en mye bedre treningshverdag. Mesteparten av treningen foregår i skoletiden, eller rett etter at en av de fem ukentlige skoledagene er avsluttet.

Gode treningsforhold

– Jeg føler at det er mye lettere å få kvalitet på treningen så lenge jeg trener på dagtid. Det største plusset med å være skigymnasiast på Lillehammer, er nok de gode snøforholdene. Jeg har allerede gått på ski i flere uker. Det til tross for at det fortsatt er en liten måned igjen til jul. Varierende snøforhold var gjerne en utfordring i den perioden hvor jeg bodde hjemme, sier Inderhaug.

Bedre testresultater

Han har i løperen av sommeren og høsten tatt steg. Testresultatene er bedre for han som har løftet seg i begge stilartene. Kasper har i oppkjøringen hatt

stort fokus både på teknikktreningen, og det som handler om styrke og utholdenhet. Det til tross for at han mistet to måneder med trening på vårparten og forsommeren. Han hadde da et langt treningsavbrekk.

Ute av modus

– Jeg var ute av treningsmodus hele juni og store deler av mai og juli. Men det får jeg ikke gjort så mye med. Det store målet mitt i vinter blir å kapre en topp fem-plassering i norgescupen. Jeg føler at det er mulig selv om jeg har mistet noen uker med trening, sier Kasper som allerede har norgescupåpningen på Beitostølen i tankene.

Han har veldig lyst til å prestere i det arrangementet, og føler at han er i form til det.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.