Brøyting og grus natta lang

Jobber natt og dag: Tore Mønster Nielsen, Morten Grande, Geir Riis, Per Tore Bjørgerud og Per Magnus Næss. Foto: Pål Nordby

Jobber natt og dag: Tore Mønster Nielsen, Morten Grande, Geir Riis, Per Tore Bjørgerud og Per Magnus Næss. Foto: Pål Nordby

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter kaoset med snø forrige uke er det strøing som gjelder nå. – 50 kubikk tørr grus har vi kjørt ut de to siste dagene, sier Tore M. Nielsen.

DEL

Holmestrand: – Vi har cirka 80 kilometer med kommunale veier og cirka ei mil med gang- og sykkelveier. Det sier seg selv at vi ikke kan være overalt på en gang, men nå føler vi at vi har kontroll, kunne vedlikeholdsgjengen si ved lunsjtider onsdag.

Skiftende vær

– Det største problemet ved strøjobben er det skiftende været vi har hatt. Så snør det, så fryser det på, så regner det i flere varmegrader. Grusen smelter ned i isen før det fryser på, så er det på'n igjen, beskriver Morten Grande.

LES OGSÅ: Redd for hunden

Kommunen har selv et tørrlager med grus på cirka 40 kubikkmeter. Ellers blir det hentet grus ved lageret i Hanekleiva. Der var det imidlertid tomt for grus midt på onsdagen.

- Vi har kjørt nærmest døgnet rundt med en lastebil og en traktor. Nå har vi kjøpt en lastebil til og en ny traktor. Traktoren blir levert til kommunen i dag, kunne driftsleder Tore Mønster Nielsen fortelle.

LES OGSÅ: Advarer mot glatta

Artikkeltags