Sørfylket prioriteres igjen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. (Tønsbergs Blad) Etter å ha lest i Jarlsberg Avis at fylkesrådmannen mener ny videregående skole i nordfylket må utsettes til fordel for rehabilitering Sandefjord videregående skole, følte jeg en gammel irritasjon. Nå leser jeg at fylkestinget i sitt siste møte har sluttet seg til rådmannens forslag.

Fylkesrådmannen begrunner sitt forslag med fylkets økonomiske handlingsrom, samtidig som han skisserer en del hypotetiske betraktninger vedr. bygging av ny skole i nordfylket.  Han sier videre at han måtte ta et valg, og det falt på Sandefjord, sikkert ikke vanskelig, så lenge både han og flertallet i fylkestinget har sine røtter i den sørlige del av fylket.

I mine 24 år som rektor ved Holmestrand videregående skole, følte jeg ofte denne prioriteringen av sørfylket, og opplevde hva en sterk politiker kan utrette i fylkestinget.  Armand Bjørnholt, både ordfører og fylkestingsmann fra Holmestrand, var en god mann for byen.  Takket være ham, klarte vi i 1979 å få almen studieretning til byen.

I dag ser det altså ut til at nordfylket må vente noen år på noen ny skole.

Kanskje kan det gjøre det lettere å bestemme den endelige plasseringen da.  Både Holmestrand og Sande er inne i en rivende utvikling, noe som vil få avgjørende betydning for hvor skolen bør plasseres.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.