Reagerer på brøytestikker av plast – men Veivesenet har ingen planer om å bytte dem ut

SAMLET INN: Etter at bildet ble tatt er brøytestikkene i plast blitt samlet inn. Men mange har blitt knuste til småbiter.

SAMLET INN: Etter at bildet ble tatt er brøytestikkene i plast blitt samlet inn. Men mange har blitt knuste til småbiter. Foto:

Brøytestikker i plast er noe veivesenet har fått flere reaksjoner på i den siste tida. Men praksis blir ikke endret.

DEL

HOLMESTRAND: En privatperson fra Vestfold har skrevet brev til Fylkesmannen i Vestfold. Mannen ønsker at Fylkesmannen forbyr bruk av brøytestikker av plast.

Aksjonen mot plast i naturen har fått holmestrandinger opp av godstolen.

Ingen endring

Veisjef Tore Kaurin i Statens vegvesen opplyser at det ikke er aktuelt å endre praksis til neste vinter.

– Vi har inngått en langtidskontrakt med en underleverandør, så en endring til neste sesong er ikke aktuelt. Men vår underleverandør har påtatt seg ansvaret for å rydde bort alle plast-stikker, også de som ikke er hele. Noe særlig avfall skal ikke ligge igjen, opplyser Kaurin.

– En av fordelene med slike plaststikker er at 80- 90 prosent av dem skal kunne gjenbrukes. Det er langt høyere enn de bambusstikkene vi brukte tidligere, sier Kaurin.  

Synes bedre

At Statens vegvesen bruker brøytestikker i plast, og ikke bambus, skyldes at de røde plastrørene ikke brekker så lett, og at de synes bedre enn bambus mot den hvite snøen.

Artikkeltags