Gjerdene i strandsonen på Smørstein: Strandsonen tilhører ikke noen få med mye penger

Gjerdet kan skimtes foran på bildet. Det gule huset i bakgrunnen har ingenting med saken å gjøre.

Gjerdet kan skimtes foran på bildet. Det gule huset i bakgrunnen har ingenting med saken å gjøre. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Etter at Fylkesmannen slo fast at to av gjerdene i strandsonen på Smørstein er ulovlige, har Holmestrand kommune sendt krav om at de to gjerdene må bli delvis fjernet.

DEL

Hytteeierne på de to strandtomtene er blitt truet med betydelige tvangsmulkter hvis ikke de ulovlige stengslene blir fjernet.

Det er på høy tid at hardt settes mot hardt i strandsonen i Holmestrand. Strandsonen tilhører ikke noen få med mye penger, dette er snakk om naturressurser som tilhører oss alle. Mange steder er det imidlertid slik at mennesker med store økonomiske ressurser kan stikke kjepper i hjulene for vedtak.

LES OGSÅ: Nå snur kommunen – vil ha bort Smørstein-gjerdene likevel

Også i Holmestrand har en av hytteeierne på Smørstein kontaktet advokat for å få stanset tvangsmulkten. Hytteeieren mener at det får holde å fjerne kun wiren mellom to av gjerdestolpene. Fredag i forrige uke var det en befaring i området, der kommunen og grunneieren var blant deltakerne. Jarlsberg kommer tilbake med mer om utfallet av befaringen og møtet mellom partene.

I første omgang kan man si at hytteeieren har lyktes med sin taktikk, ved at tvangsmulkten i første omgang er unngått. Det betyr imidlertid ikke at løpet er kjørt for å få vekk iallfall deler av det omstridte gjerdet. Vi håper at så mye som mulig av det omstridte gjerdet blir fjernet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.