Vet ikke hvem som står bak rasist-klistremerkene

SAMME STIL: Denne klistrelappen fant vi på en strømboks i Langgaten, nær rådhuset. Nederst i hjørnet er lappen fra postkassen til Al-Kos.

SAMME STIL: Denne klistrelappen fant vi på en strømboks i Langgaten, nær rådhuset. Nederst i hjørnet er lappen fra postkassen til Al-Kos. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nok et tilsynelatende rasistisk klistremerke har dukket opp i sentrum. Tross bred fordømmelse av handlingen blant befolkningen, står politiet uten opplysninger om hvem som kan stå bak.

DEL

HOLMESTRAND: Etter at en syrisk familie fikk rasistisk klistremerke på postkassen sin forrige uke har det igjen dukket opp et tilsynelatende rasistisk klistremerke i sentrum av Holmestrand. Denne gangen er ordlyden "Hitler + Muhammed" på lappen, som er plassert på en strømboks i Langgaten.

Jarlsberg kom tilfeldigvis over lappen mandag, og det er uvisst hvor lenge den har stått der. Klistremerket er påskrevet for hånd, og mye tyder på at det er samme person eller gruppe som står bak. Merket er iallfall like stort, har samme håndskrift og en blanding av rød og sort skrift.

– Det er tydeligvis en eller ei som har gjort det, det trenger ikke være en gjeng, sier politistasjonssjef Bent Bjune etter å ha fått klistrelappen beskrevet.

LES OGSÅ: Tusenlappene flakset da politiet hadde kontroll

Bes holde øynene åpne

Han kjenner ikke til klistremerket i Langgaten, og fikk heller ingen ny informasjon etter å ha besøkt familien Al-Kos som fikk et lignende på sin postkasse. Bjune står fortsatt på svaret sitt fra forrige uke om at det ikke ulmer noen rasistiske miljøer i Holmestrand.

(Saken fortsetter under bildet)

Ber om tips: Politistasjonssjef Bent Bjune ønsker at publium melder ifra om de skulle se noe mistenkelig

Ber om tips: Politistasjonssjef Bent Bjune ønsker at publium melder ifra om de skulle se noe mistenkelig Foto:

– Vi følger med konstant, men har ingen signaler om at det skulle være noe slikt i Holmestrand, sier Bjune.

Får bred støtte

Den syriske familien fikk da også bred støtte på Jarlsbergs Facebook-side etter at saken ble delt. Mange la igjen kommentarer som fordømte den tilsynelatende rasistisk motiverte handlingen.

– Disse to guttene er det høfligste jeg har sett av gutter her i Holmestrand og vi godtar ikke rasistiske uttaleser av noen art her i byen, skrev Unni Sten.

– Hvorfor kan ikke tøffingen(ene) stå fram så de kan markere seg? Jeg blir gjerne med på en diskusjon, skriver Rolf Arnesen, nabo av den syriske familien.

Han legger til at han aldri har skjønt seg på anonyme nettroll.

– Mener du noe sterkt nok så stå fram – eller vær en pudding, skriver Arnesen.

LES OGSÅ: Nå møter du nesten alltid stengt dør her (+)

Ber om tips

Tross de sterke reaksjonene, har ikke Bjune fått inn opplysninger om hvem som kan stå bak markeringen. Han ber publikum være på vakt og melde fra om de skulle se noe.

– Vi er svært interessert i tips, så hvis noen skulle se noe, bes de kontakte politiet, sier Bjune.

Artikkeltags