Proff tyveribande hos Europris: Skar seg inn i vegger

Hull på hull: Harjindar Singh ved Europris må reparere store skader på yttervegg og innvendige vegger. Foto: Pål Nordby

Hull på hull: Harjindar Singh ved Europris må reparere store skader på yttervegg og innvendige vegger. Foto: Pål Nordby

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Seks personer tilhørende en bulgarsk tyveribande skal være tatt av politiet i Oslo. Det kan være de samme som var hos meg sist uke, sier Harjindar Singh.

DEL

Holmestrand: Innehaver Harjindar Singh ved Europris på Bentsrud fikk et ublidt møte med banden natt til onsdag.

– Utenifra har de skåret seg gjennom plateveggen med vinkelsliper inn i butikken. Derfra har de tatt hull i to vegger for å komme inn på to kontorer, der det sto to safer, forteller han.

Var «tomme»

– Safene var tomme, bortsett fra noen gullsmykker i den ene, men den har tyvene slengt fra seg utenfor. Den ble funnet av en av politihundene med smykkene i, sier Singh.

Det var klokken 00.45 natt til onsdag at alarmen gikk hos Securitas.

– Overvåkingsbilder viser at gjengen holdt på cirka to timer. Et av bildene viser tydelig en person, som ikke har dekket til ansiktet, sier Singh, og viser bilder han har på telefonen.

Bilder som politiet har fått til sin etterforskning.

Han skryter av politiet som kom med flere patruljer og hunder, og den jobben som er gjort etterpå.

– Etter det jeg vet har banden også herjet i Hallingdal, Drammen og Oslo, sier han.

Singh holder på å utvide butikken, og det at stedet er en byggeplass tror han kan ha bidratt til valget av innbruddssted. Han kan ikke se at så mye er stjålet, men ødeleggelsene er store. Nå vurderer han tiltak, blant annet mer lys ute, slik at andre kan bli skremte i forhold til å prøve seg igjen.

Brutalt innbrudd

– Dette betegner vi som et brutalt innbrudd med de metodene som er benyttet, sier politistasjonssjef Ulf Malm i Holmestrand.

Han korrigerer opplysningene noe ved å fortelle at gjerningsmennene er fra Romania, men at de kjørte en bulgarsk registrert bil, derfor trodde man først de var bulgarere.

– Vi går ut ifra at dette var nøye planlagt, med en del rekognosering i forkant. Heldigvis var det veldig lite utbytte å få ved Europris, og det er bra, da frister det ikke så mye andre som vil prøve seg, sier Malm.

Han bekrefter at de ble arrestert i Oslo, men har ikke detaljer om andre brekk gjengen kan ha gjort på sitt tokt.

– Ingen andre i Holmestrand er rammet, sier han.

Artikkeltags