Ila Auto til Jarlsbergs 175 års jubileum: – Vi slår på stortromma og gir byen en skikkelig fest!

TIL HOLMESTRAND: Ila Auto er et norsk bluegrassband som består av fetterne Kay Arne Sulutvedt og Stein Are Fevang fra Vivestad og Høyjord, brødrene Matias Hilmar Iversen og Kristoffer Iversen fra Kolbotn og Kai Henrik Ryen fra Oslo. Nå kommer de til Holmestrand for å feire 175 årsjubileum med alle byens innbyggere.

TIL HOLMESTRAND: Ila Auto er et norsk bluegrassband som består av fetterne Kay Arne Sulutvedt og Stein Are Fevang fra Vivestad og Høyjord, brødrene Matias Hilmar Iversen og Kristoffer Iversen fra Kolbotn og Kai Henrik Ryen fra Oslo. Nå kommer de til Holmestrand for å feire 175 årsjubileum med alle byens innbyggere. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Neste helg blir det liv med stor L på brygga i Holmestrand når selveste Ila Auto gjester byen.

DEL

HOLMESTRAND: Redaksjonsleder Magnus Franer-Erlingsen har høye forventninger til trekkplasteret lørdag 18 august.

– Ila Auto er garantister for god stemning. De er utrolig erfarne og er ikke minst veldig drevne på underholdning for barn. Det var derfor bestemte vi oss for å prøve å hanke dem inn hit til Holmestrand på jubileumsfeiringen vår – og vi var heldig som fikk det til, sier Franer-Erlingsen med et stort smil.

En humørfylt festbombe

Bandet fra Vivestad og Høyjord kan skilte med å ha spilt på Slottsfjellfestivalen hvert år siden 2006 og har siden starten i 2005 spilt over 600 konserter. Ila Auto har blitt kalt "lokomotivet i norsk bluegrass" og en «humørfylt festbombe». De kan også skilte med å ha vunnet publikumsprisen på European World og Bluegrass festivalen i Nederland i 2011.

– Vi vil slå på stortromma for å gi byen en skikkelig fest på lørdag. Vi både tror og håper at dette blir prikken over i-en, sier Franer-Erlingsen.

LES OGSÅ: Henrik Hagen (18) er lærekandidat i bilfag: – Jeg skal lære bilfaget i fars bedrift (+)

Gir publikum noe ekstra

Bandet har både vært Spellemann-nominert og fått Spellemannsprisen flere år tidligere. Ila Auto har fått rykte på seg for alltid å gi publikum noe ekstra, noe bandets vokalist Mathias Hilmar Iversen kan bekrefte:

– Vi startet med barneforestillinger i 2006 og fant fort ut at vi elsker å spille for barn. De er et strengt publikum, det nytter ikke å ikke være i nuet om man skal få med seg barna på showet. Heldigvis er det nettopp dette vi er kjent for: å involvere publikum. Dette blir så bra, sier Matias Hilmar Iversen, vokalist i bandet.

LES OGSÅ: «Tina Turner» får junimånedens Jarlsberg abonnement: – Det er en ære (+)

Han forteller videre at det er få band som kan matche energien deres, spesielt når det blir spilt bluegrassversjoner av barnesanger fra scenen.

– Barnekonserten passer alle aldre, også de voksne, informerer Hilmar Iversen og legger til:

– Vi gleder oss veldig til å oppleve jubileumsstemning i sentrum. Vi håper hele byen blir med på festen og gratulerer Jarlsberg med 175 år.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken