2018 I REVY: Fikk du med deg disse sakene fra oktober?

BEKYMREDE FORELDRE: Magnus Taanevig og Marianne Abrahamsen er blant foreldrene i Langeliveien som i lang tid har protestert mot VKTs nye skyssordning.

BEKYMREDE FORELDRE: Magnus Taanevig og Marianne Abrahamsen er blant foreldrene i Langeliveien som i lang tid har protestert mot VKTs nye skyssordning. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Parkeringskaos og butikkåpninger troner øverst på listen i oktober. Farlig skolevei for barneskoleelever, vond lukt, tyveri og hærverk var også godt leste saker.

DEL

Topp ti lista

1. Her ble det parkeringskaos – Kjetil kom seg ikke av flekken (+)

Full forvirring om reglene ga trafikkbetjenten en rimelig ensformig dag torsdag.– Stått og forklart, stått og forklart. Det er det jeg har gjort siden plassen åpnet klokka ti i dag. Og her regner jeg å bli til rundt fem. Det sier Kjetil Halvorsen, trafikkbetjent i Holmestrand kommune, til Jarlsberg.

2. Nyåpning av CharLi: – Dette har gått over all forventning (+)

– Vi åpnet dørene klokken 11.00 og siden da har det veltet inn folk, forteller den stolte, nye butikkeieren Isabell Bæver Stenberg.

3. Nyåpningen nærmer seg med stormskritt: – Spennende å være med fra starten (+)

Coop har lang historie i Bibliotekkvartalet. Etter at historien tok et avbrekk i to år, kom Coop tilbake for fullt 11. oktober –#8211; med ny og forbedret Coop Extra butikk.

SPENTE: Isabell Frotvedt( t.v) og kollegaen Jessica Nyrud (t.h) gleder seg til å kunne ta imot de første kundende på nye Coop Extra torsdag 11. oktober.

SPENTE: Isabell Frotvedt( t.v) og kollegaen Jessica Nyrud (t.h) gleder seg til å kunne ta imot de første kundende på nye Coop Extra torsdag 11. oktober. Foto:

4. Her blir fem- og seksåringer satt av uten tilsyn hver morgen: – Vi begriper ikke at VKT mener dette er en ålreit ordning (+)

Botne-foreldre er i harnisk over det de ser som et utrygt skoleskysstilbud for sine barn. VKT avviser klagene og vil la Fylkesmannen bestemme.

5. Nå har det stinket i 18,5 år: – Om natta blir vi til tider vekket av stank (+)

– I sommer har det til tider vært ille. Vi har ikke kunnet sittet ute når stanken har vært på det verste, sier Anja Schuldt Huseby. Sammen med sin samboer Arnljot Strømseng står hun fram for å sette ord på det mange i Holmestrand mener.

6. Den første sommeren som Dulpen-naboer er over – slik har det gått (+)

Da det ble besluttet å bygge leiligheter i ny bygning rett ved Dulpen, var det flere som reagerte. Enkelte mente at naboskapet med ei travel badestrand ville skape konflikter og problemer. Nå har beboerne i det første byggetrinnet i Strandholmen -prosjektet en hel sommer bak seg.

7. Jagde innbruddstyven i bare trusa (+)

Terje Skaug i Hvittingfossveien ble vekket av lyder i huset. I gangen fant han en innbruddstyv.

LUKE: Her kom tyven seg inn i huset. Dette er nok en gammel luke for å få poteter ned i kjelleren, mener Skaug.

LUKE: Her kom tyven seg inn i huset. Dette er nok en gammel luke for å få poteter ned i kjelleren, mener Skaug. Foto:

8. Ti nye bedrifter i Holmestrand i september – Anette gjør jobb av hobbyen sin (+)

Ti nye selskap så dagens lys i Holmestrand i september, viser en oversikt fra Brønnøysundregistrene. Blant dem som har valgt å bli egen lykkes smed, er Anette J. Stenstrøm (34) fra Holmestrand. Hun har startet konsulentbedriften AJ Boligstyling.

9. Noen har ripet opp 15 vindusruter på Ekeberg. Nå vil Bjørn vite hvem det var (+)

Skadeverket på skolen vil bli kostbart å rette opp i – spørsmålet er bare hvem som må ta regningen.

10. SE BILDENE: Disse traff vi under høstmarkedet på Kleivbrottet (+)

Deilig høstvær og et imponerende mangfold tilbud gjorde sitt til at tidenes første høstmarked på Kleivbrottet ble av den folksomme sorten.

INNSAMLING: Gjøklep-niendeklassingene Yohannes Alem Nguse, Christina Hagen Holtan, Selma Geertsen, Jeanette Thue og Astrid Sveinar solgte vafler, syltetøy, saft og lys til inntekt for klassetur til Tjøme (!) neste år. – Samler vi inn mye, kan vi kanskje dra lenger, sier de.

INNSAMLING: Gjøklep-niendeklassingene Yohannes Alem Nguse, Christina Hagen Holtan, Selma Geertsen, Jeanette Thue og Astrid Sveinar solgte vafler, syltetøy, saft og lys til inntekt for klassetur til Tjøme (!) neste år. – Samler vi inn mye, kan vi kanskje dra lenger, sier de. Foto:

Artikkeltags