2018 I REVY: Fikk du med deg disse sakene fra november?

SLUTT: Mandag fikk Ørjan Sønvisen beskjed av gårdeier Terje Skolt at han ikke lenger har noen hotellrom å leie ut. Dermed begjærte han driftsselskapet Protrio AS konkurs.

SLUTT: Mandag fikk Ørjan Sønvisen beskjed av gårdeier Terje Skolt at han ikke lenger har noen hotellrom å leie ut. Dermed begjærte han driftsselskapet Protrio AS konkurs. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hotellet i byen gikk konkurs. Ingen kunder var å se under åpningen av Holmestrands nye landhandel og det tok fyr hos Said. Men det var også noen positive nyheter: blant annet fant Danseløven nye lokaler som de flytter inn i på nyåret ved Nedre Gausen og slipper dermed å legge ned, det gleder de over 200 entusiastiske danserne.

DEL

Topp ti lista

1. Hotellet er konkurs (+)

Da hotelldriverne ikke lenger fikk disponere rommene, valgte Ørjan å gå til tingretten og begjære selskapet konkurs. Dermed er både hotellet og restauranten stengt.

2. Her åpnet Holmestrands nye landhandel – men hvor var kundene? (+)

Sammen med samboer Hallstein Storvik eier og driver Nina Eide lefsebakeriet Godt og Hjemmelaget AS på Hynnås, som de siste årene har hatt en formidabel vekst. I sommer tok de konsekvensen av det, og kjøpte Barstadveien 10 for å få større plass – men kundene lot vente på seg under nyåpningen fredag formiddag. – Det kan nok være fordi det har vært så hektisk de siste dagene at vi ikke har rukket å sette opp skilt eller annonsere åpningen, forklarer Eide.

NYÅPNET: Godt og Hjemmelaget AS teller i dag ti ansatte, og produserer fortsatt lefsene på Hynnås. Men med splitter ny landhandel og en ny bakeriavdeling under bygging, utelukker ikke den energiske nordlendingen flere nyansettelser i fremtiden.

NYÅPNET: Godt og Hjemmelaget AS teller i dag ti ansatte, og produserer fortsatt lefsene på Hynnås. Men med splitter ny landhandel og en ny bakeriavdeling under bygging, utelukker ikke den energiske nordlendingen flere nyansettelser i fremtiden. Foto:

3. Inntektstoppen i Holmestrand: Jan tjente mest – kvinnene glimrer med sitt fravær (+)

Onsdag ble skattelistene for 2017 offentliggjort. Inntektstoppen for Holmestrand er dominert av menn, og i fjor var det Jan Kristiansen som tjente aller mest. Kristiansen (f. 1953) ga seg som daglig leder ved Aven Holmestrand AS i fjor etter 36 år ved roret der

4. Said slapp med skrekken (+)

Tross kraftig brann i strøminntaket, slapp det nyoppussede spisestedet unna vesentlige skader.

5. Nå kan det bli by på fjellet (+)

Ny plan legger opp til høyere bygninger med plass til næring på gateplan i deler av boligområdene på fjellet. Men først skal du få si din mening.

6. Nina Jacobsen (52) starter eget firma: – Det var nå eller aldri (+)

Hun har lenge gått med et ønske om å starte for seg selv – forrige måned samlet Nina Jacobsen mot og tok steget ut.

7. Danseløven jubler: – Vi har endelig funnet nye lokaler! (+)

– Det var synd at Danseløven nesten måtte slutte, men så gikk det heldigvis bra igjen, sier Mie Marie Storum (10) med et stort smil.

JUBLER: Danseløvene har all grunn til juble i dag.

JUBLER: Danseløvene har all grunn til juble i dag. Foto:

8. Hos Phap er dette det eneste smilefjeset du møter i døra (+)

Sushi-stedet lever greit på utsiden av smilefjesordningen. Mattilsynet følger uansett med.

9. Leiligheten gikk for 4 mill. i 2012. Nå er den til salgs for 11! (+)

Når det selges eiendom over ti millioner i Holmestrand, er det tradisjonelt eneboliger det er snakk om. Nå begynner imidlertid leilighetsmarkedet for alvor å hale innpå de store eneboligene. I sentrum selges nemlig nå en leilighet med en prisantydning på 11,3 millioner kroner.

10. Nå går veiprosjektet inn i en ny fase – og det vil du merke (+)

I en pressemelding fra veivesenet mandag, går det fram av veiprosjektet nå går inn i en ny fase, nemlig prosjekteringsfasen. Den skal vare fram til oktober 2019. I løpet av denne tiden skal det utarbeides tegninger og beskrivelse av arbeidet som skal utføres i anleggsfasen.

NY FASE: Statens vegvesen vet hvor veien skal gå. Nå vil det ta ett år å spikre alle detaljene.

NY FASE: Statens vegvesen vet hvor veien skal gå. Nå vil det ta ett år å spikre alle detaljene. Foto:

Artikkeltags