2018 I REVY: Fikk du med deg disse sakene fra mai?

HER BLIR DET VENTEROM: Driftsingeniør Anders Ringdal (til v.) veiledet fredag NLI-montørene Ali-Baba Nouroozi og Adrian Lubecki (til h.).

HER BLIR DET VENTEROM: Driftsingeniør Anders Ringdal (til v.) veiledet fredag NLI-montørene Ali-Baba Nouroozi og Adrian Lubecki (til h.). Foto:

Venterom var lenge etterspurt etter togpendlere frøs mye på togstasjonen. Denne måneden kom nyheten om at folk sine klager har ført til endringer. Nye veiforbindelser, ladestasjoner og attraksjoner sto også i kø. Nok en rekordpris i boligmarkedet i Holmestrand, samt rekordomsetning for Spar var også populært.

DEL

Topp ti lista

1. Folk har klaget på temperaturer ned mot 15 minus – nå tar Bane NOR endelig grep (+)

Egentlig skulle det ikke være venterom på stasjonen. Men til slutt kunne ikke byggherren stå ved den opprinnelige planen lenger.

2. Butikken har vært tøff å drive, men nå har Rune håp om bedre tider (+)

Det er mer enn logoen som nå endres i Holmestrands eneste sportsbutikk. Gresvig-kjeden, som eier både G-Sport og Intersport-merkevarene i Norge, har slitt med dårlig lønnsomhet og til dels store underskudd de siste årene. Også G-Sport Holmestrand ser den samme tendensen, og vi må tilbake til 2011 for å finne et positivt driftsresultat.

3. Her blir det en helt ny veiforbindelse (+)

Nå er det neste store veiprosjektet i Holmestrand lagt ut på anbud. Den nye veien har estimert kostnad på 50 millioner kroner og veien skal være ferdig 1. juli 2020.

OMRÅDET: Anleggsveien opp fra Sjøskogen kan forlenges opp til Kleivan-området (over). Men det blir ikke billig.

OMRÅDET: Anleggsveien opp fra Sjøskogen kan forlenges opp til Kleivan-området (over). Men det blir ikke billig. Foto:

4. Falsk muslim-alarm om Dulpen-griller (+)

Driftsleder Tore Mønster Nielsen rister på hodet over rykter som har versert på Facebook. – Intensjonen med å anlegge grillplasser på Dulpen og i Hagemann var positiv. Det er merkelig at det kan komme så mye negativt ut av det.

5. Kjempeomsetning: Lever livets glade dager som eneste matbutikk i byen – men nå er snart konkurrenten tilbake (+)

I november 2016 var det slutt for Coop Prix i Havnegaten. Dermed ble Spar Kullboden alene i dagligvaremarkedet i sentrum. Det ga ikke uventet det beste driftsåret noensinne for butikken, viser ferske tall fra Brønnøysundregistrene: Mens driftsinntektene endte på knappe 35.9 millioner kroner i 2016, ble summen 43.3 millioner i fjor – en økning på 20,6 prosent.

6. Mann fikk varsel om seksuell trakassering på seg – nå har han nettopp fått jobb i Holmestrand kommune (+)

Den nyansatte mannen på ledernivå i Holmestrand kommune rakk ikke å begynne før det ble støy rundt ansettelsen. Tidligere i år gikk han på dagen fra sin stilling i Drammen kommune etter varsler om seksuell trakassering og festing.

7. Stein Erik rakk ikke engang lage prospekt før denne strandperlen var solgt – og det til rekordpris (+)

– Denne rakk jeg aldri legge ut på Finn før den ble kuppet. Jeg ble ikke engang ferdig med prospektet, sier megler Stein Erik Lie i Proaktiv Eiendomsmegling i Holmestrand. Han snakker om strandperlen i Hagemannsveien 3, som han nylig solgte på vegne av eier Marie Kürstein.

FORNØYD: Marie Kürstein fikk hjelp av megler Stein Erik Lie til å selge boligen allerede før ordinær visningsrunde, og er fornøyd med avtalen som kom på plass med kjøperne.

FORNØYD: Marie Kürstein fikk hjelp av megler Stein Erik Lie til å selge boligen allerede før ordinær visningsrunde, og er fornøyd med avtalen som kom på plass med kjøperne. Foto:

8. Nå kan det bli kafé her – og det kan du takke «sånne» som Erik for (+)

Inntektene fra Tesla-eiere gir nye muligheter for butikksenteret på Hvitstein. Tress Eiendom, eierne av Meny-bygget på Hvitstein, er godt i gang med å planlegge en utvidelse. Nylig ga Holmestrand kommune rammetillatelse til å oppføre et 465 kvadratmeter stort tilbygg i én etasje i det sørøstre hjørnet av bygget, altså ved inngangen nærmest Plantasjen.

9. Drev du med idrett på 90 tallet? Da er det en god mulighet for at du finner deg selv her (+)

Vi har vært på skattejakt i arkivet igjen. Ser du noen du kjenner?

10. Holmestrands nye attraksjon skal bli enda mer attraktiv (+)

Med et eget utsiktspunkt ved Bogen som høydepunkt skal nye rasteplasser heve helhetsinntrykket av den nye turveien langs sjøen.

Artikkeltags